Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel érdemes a szorult/beállt...

Mivel érdemes a szorult/beállt lamellákat beolajozni/kenni? Mindegy milyen olajjal adom meg a kenést?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam egy kocsit aminek a bal első ajtaján lévő zárba be se tudtam dugni a kulcsot, most addig "játszottam" vele míg be nem ment kb 3/4 ig, de nagyon nehezen jött ki, emiatt gondolom, hogy a lamellák jók lehetnek, csak nem voltak használva és emiatt szorulhatnak. Ezt szeretném valahogy megoldani házon belül.

2015. okt. 10. 19:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csavarlazító spray.
2015. okt. 10. 19:20
 2/11 A kérdező kommentje:
wd-40 jó lehet?
2015. okt. 10. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
A pillanatragasztó is jó lehet :)
2015. okt. 10. 20:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Az inkább kenőanyag, de azért az is jó lehet. A csavarlazító, célzottan a berohadt, oxidált cuccokra van kitalálva, oldja a megkövesedett zsírt, olajat, szennyeződéseket, ezért erre a célra jobb mint a WD-40. Viszont a sikeres művelet után, mindenképpen használni kell valamilyen kenőanyagot (pl. a WD-40), mert a csavarlazító szárítja az alkatrészeket!
2015. okt. 10. 20:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha netán gyújtáskapcsolót cseréltek rajta, akkor nem is fogja működtetni a zárat a gyújtáskulcs.

De ha gyári is a kulcs és a zár is, akkor ha évekig nem volt használva az ajtózár kulcsos része, akkor meg a kopott gyújtáskulcs nem biztos, hogy rendesen fog működni.

Szerintem.

2015. okt. 10. 21:27
 6/11 anonim ***** válasza:
WD-40 a legjobb erre. Befújod, utána kulcs be de óvatosan kezdd el ki be húzogatni ha már elkezdett szépen járni akkor óvatosa elkezdheted forgatni, ha úgy érzedakkor még fújj bele még egy kicsi wd-40 et utána már szépen lesz kenése, nem károsít semmit, és a dzsuvát is kihozza belőle. De jobb esetben csak be van állva az egész és a kevés olajzás fog segíteni. Nekem mindig bevált ez a módszer még a gyújtáskapcsolót is szépen kipucoltam vele, bár ilyen esetbe jobb ezzel vigyázni mert könnyen bent ragadhat a kulcs.
2015. okt. 11. 11:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Eddig mindenfajta kenegetés nélkül kibe húzogatva eljutottam 80-90%-ig, kb 1cm-es rész van kint a kulcsból, de az utolsó lamellát, lamellákat nem merem még kipróbálni oda kell a kenés.
2015. okt. 11. 11:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Bemegy a kulcs és ki is jön persze, a WD4 segített, de nem fordítja a zárat, szóval itt zsákutca a történet számomra.

esetleg mivel érdemes még próbálkozni?

2015. okt. 11. 13:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom olvastad-e a korábbi kommentemet, mert nemigazán reagáltál rá. Ha nagyon meg akarnám csinálni, akkor én levenném az ajtóborítást, kivenném a zárat, és aztán megnézném, hogy egyáltalán a kulcs jó-e hozzá vagy sem.

Egy ajtózár ritkán rohad úgy be, hogy ne menjen bele a hozzá való kulcs.

Persze én megint csak okoskodok...

2015. okt. 11. 17:33
 10/11 A kérdező kommentje:
Üdv, igen olvastam hogy nem biztos jó lesz. Sajnos a szétszedés nem megoldott! A teljes ajtópanel eltávolításához az ablakot is ki kell szedni, azt meg így nem vállalnám be házilag, főleg hogy még most vettem és nem ismerem úgy...
2015. okt. 11. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!