Amíg tanuló vezető vagyok, közlekedhetek az oktató nélkül?
Ne haragudj de nagyon hülye kérdést tettél fel...
Van érvényes jogosítványod? nincs
Szerintem a kresz órákon is elmondták, hogy érvényes jogositvány nélkül nem lehet vezetni, akkor minek teszed fel a kérdést?
Ne foglalkozz a többiekkel, félreértettek!
Közlekedhetsz oktató nélkül, és vezethetsz órán kívül, kerékpárt, motoros rollert, dongó motoros kerékpárt, és autót, motort magánterületen.
Jogilag az autót az oktató vezeti, hiába te ülsz a volán mögött. Ezt minden oktatónak közölnie kellene. Az enyém megtette.
Tehát nincs jogod egyedül vezetni.
Ez utóbbi mondjuk mindegy, mert én a saját motoromat vezettem oktatáson, nyilván teljesen egyedül, mégsem vezethettem jogsi nélkül legálisan, ez világos.
Nem is tudom, hogyan merül fel valakiben az, hogy jogsi nélkül vezethet, csak mert pár órát már vett...
#4-esnek
"ennyi erővel"...
Csak az a különbség, hogy amiket írtam ahhoz vagy nem kell jogosítvány (kerékpár, dongó motoros kerékpár, motoros roller) vagy magánterületen azt vezet "amit akar". JOGILAG ÍGY VAN.
Továbbá egy szóval sem mondtam, hogy míg nem kap érvényes vezetői engedélyt az adott kategóriára, addig is vezethet forgalomban, közúton. Mert nem.
Én is így tudtam/gondoltam, de egy barátnőmet furikázta a pasija, aki még csak vezetett, de azt mondta, kapott valami papírt, és már azzal vezethet.
Nem igazán hittem el, pont ezért kérdeztem itt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!