Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek az mitől függ,...

Szerintetek az mitől függ, hogy egy ország mekkora dízel FAN?

Figyelt kérdés

Európán belül hatalmas aránybeli különbségek vannak. Mi ennek a magyarázata?

Ausztriában külön meglepő az eredmény. Ami 2016-ra szerintem még tovább nőtt.

[link]

2016. júl. 12. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem anyagi vonzatai lehetnek, régen senki se vett dízelt és mostmeg nincs pénzük váltani de ha váltana akkor se dízelt venne az ürge mert a faluba azt hallották hogy nem jó..na mindegy a kérdésedre a válasz pedig hogy nincs pénzük új autót venni ezért ragaszkodni a régihez ami természetessen benzin
2016. júl. 12. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
A kevesebb fogyasztás meg az általános használat melletti dinamikus vezethetőség miatt kedvelik annyira a dízelt és veszik. Aztán hogy országokon belül ez hogy osztódik el, már franc se tudja, sok minden beleszámít.
2016. júl. 12. 22:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Dianmikus vezetési stílus xD Azért benzines az összes sportautó is, igaz... Mx azért érzed dinamikusnak,mert állandóan válatni kell, mert 3500 1/min felett vége a turbónak is.. Viszont addig legelább rugott egy jót..

Japánoknál pl. csak benzines autók vannak, csak az exportra szánt autóik között vannak dízelek.

2016. júl. 12. 22:40
 4/7 Osynho ***** válasza:

[link]

Azért érzi dinamikusnak, mert 2000 körüli fordulaton kb 2X akkora nyomatékot tud egy dízel, mint egy szívó benzines.

2016. júl. 13. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Nah iylet nem láttam még, kösz a linket! :) Érdekességnek mindenképp jó
2016. júl. 14. 23:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Általános használat melletti... Átlagosan vezetni és nem húzatgatni meg padlóig nyomni, meg 10 kocsis sort beelőzni. Vagy mondhatnám azt is, hogy mikor muter vezet.

Ebben az esetben dízel sokkal jobb.

2016. júl. 15. 09:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Aki sokat megy, annak jobb a dízel, egyrészt kevesebbet eszik, nyomatékosabb, alacsonyabb fordulaton dolgozik. Én évi 110-120 000 km-t megyek az autóval, egy 5 hengeres 2.4-es dízel autóm van, ami pályán 5,5-6 literből vigan elvan, egy ugyanekkora benzines legalább 8-9 liter. Elég sokat járok hegyes vidéken, ott a dízel autóm észre sem veszi, hogy hegynek megy, semmi erőlködés. Mentem már 2000 köbcentis benzines autóval partos, hegyes úton, igencsak észrevehető volt, hogy nem sík terepen megyünk, ette is a benzint rendesen. Én tetemes összeget fogok meg az üzemanyagon éves szinten.
2016. júl. 17. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!