Skoda Octavia-ról mit kell tudni? Mennyire "minőségi" autó?
Egy olyan autót szeretnék venni, ami szépen néz ki, tágas, és viszonylag jól is megy. Egy kis keresgélés után erre az autóra jutottam. Gondolom benzin motorral eléggé sokat fogyaszt (de erről fogalmam sincs), ezért inkább a dízellel lehetne ajánlani.
Esetleg más dolgok, amiket tudni kell róla?
(2006-2010 közötti modellekre gondolok)
Nálunk a családban 2 octavia volt(2009-2013 generációban) nekem egy 105 lovas dízel volt semmi gondom nem volt vele nagyon jó kocsi(2009) és volt egy 122le-s benzines(2010) 1.4tsi dsg váltóval ezzel gyorsabb és simàbb a váltás és még takarékosabb is, szintén nagyon jó autó ez is. A 140 lovas dízelt nem vezettem soha de a báràtom mesélt róla. Elvileg kissé hangos és 4.8liter az átlagfogyasztása.
Ugye van még a 160-as benzines 1.8 tsi. Gondolom nagyon megy meg eszik rendesen.
A 105 lovas dízellel van a legkevesebb baj a dízelesek közül. A 2 literest dízelt csak a közös nyomócsöves befecskendezésre való áttérés után ajánlom. Figyelni kell a turbókra és a lánc hangjára figyelj a láncfeszítőt pedig ellenőriztesd. Ha veszel vezérműszíjat cseréltess.
De csak ajánlani tudom.
Én 2008 elején ültem át egy 2007-es gyártású 1.9-es dízel Octavia-ba. Előtte 4 évet egy 2004-es Alfa Romeo 166 2.4 jtd-vel jártam. Az Alfa és a Skoda is céges autó volt, mindkettőt újként kaptam meg, csak én jártam vele.
Nem volt rossz a Skoda, de olyan prosztó, tiszta műanyag belső, szövet ülések, rezegő, remegő, percegő hangokkal tele, hangos a motorja, kicsit kényelmetlen az autó. 3 hónapot jártam vele, aztán visszakértem a 300 000 km-t futott Alfa-t, nem bírtam megszokni a Skoda-t, nem bírt úgy menni mint az Alfa, nem volt élmény vezetni, a futóművét nem is említem, kanyarokba nem tapadt be az autó.
Úgy összességében nincs gond vele, de ha megszoksz előtte egy jobb autót, akkor ahhoz viszonyítod és nehéz visszaszokni egy alacsonyabb kategóriásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!