Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség a dízeles és a...

Mi a különbség a dízeles és a benzines autók között?

Figyelt kérdés
2016. júl. 10. 13:49
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Ugye ez relatív,hogy kinek mi a dinamikus.Tehát valakinek már egy 105Le-s dízel is dinamikus.Valakinek a 300 is kevés.Én csak azt mondtam,ha valóban nem számít a fogyasztás akkor nem 2 litereset veszek,hanem 5 litereset.
2016. júl. 11. 07:57
 22/42 Tomcatters ***** válasza:

Jó igen,ezt mind értem,és ez igaz is amit írtál , de en kicsit általánosítva fogalmaztam :)

Miért vesznek az emberek dieselt felárral? Mert keveset fogyaszt ,amellett h dinamikus :)

2016. júl. 11. 08:06
 23/42 anonim ***** válasza:
De, mégis csak hülyeség. Egy klasszikus dízelben nincs magasnyomású rendszer, kivéve az adagoló utáni szakaszt, de a common rail dízelekhez képest az semmi, és gond sem szokott lenni velük. Turbó sincs, kettőstömegű sem. Ja, hogy te nem erre gondoltál? A turbó benzinben ugyan úgy van szinte minden mint a dízelben, ráadásul jobban kokszosodik, és most jöttek rá, hogy dpf nélkül nem tudják tartani a szigorodó követeléseket. Nem ettől lesz egy autó megbízhatóbb, legfeljebb egyszerűbb, ez az igazság. Persze ne vegyen dízelt aki nem utazik sokat, ez abszolút igaz. De ilyen ökörségeket ne írjunk le. Köszi.
2016. júl. 11. 09:02
 24/42 Tomcatters ***** válasza:

De olyan ökörséget ne írjunk már le, hogy egy szívóbenzin ami a leg gyakoribb a vasarlok korebe vs pd v crtdi nem költségesebb a szervizelése....

Egyáltalán nem ökörség sokkal több a hibalehetőség.... en egesz vegig a szivobenzinről írtam vs pd cr tdi ről ha nem esett volna le.....(aki ert az autókhoz anak egyből lekéne esni sztem , ha csak a masik felet nemnezi tudatlanak "En merem feltetelezni az itt valaszolokrol hogy meg van az alap iq) A szivobenzin egyszerűbb jóval olcsóbb alkatrészek plusz nincs olyan sok rizikó mint egy cr v pd nél ........ egyetlen gy ami kivétel a sima 1.9tdi es a szivo diesel (amik mar 6x korb3jartqk a foldet... igy h az manapsag mar nem opcio ) ,de ezt en is tudom

Es kitartok mellette,hogy egy pd v cr szervizelese joval dragabb mint egy szivo benziné ..........

2016. júl. 11. 09:19
 25/42 Tomcatters ***** válasza:
*nn nn
2016. júl. 11. 09:20
 26/42 anonim ***** válasza:
Persze mert pl kifezetek egy passatért tízen milliókat és valószínűleg drágább a szervizelés mint egy suzukinak. De a többi német márkánál(opelt leszámítva)még dràgább a szervizelés , legyen 6 vagy 10 éves. Nekem az 500Nm csodálatos. Mondjuk megnézném hogy benzines kocsi ekkor Nm-nal hogy megy na meg persze mennyit eszik. De az biztos hogy 9,5-10 liter az alja.
2016. júl. 11. 09:38
 27/42 Tomcatters ***** válasza:
Nálam a fogyasztás nem opció :D
2016. júl. 11. 09:44
 28/42 anonim ***** válasza:
Nálam sem.
2016. júl. 11. 09:50
 29/42 anonim ***** válasza:

Miért ne játszhatna a sima 1.9 TDI.Az enyém sima TDI de még 1x sem ért fel a holdra. Igaz nem a tipikus utazóautóban van.Passat,A4,A6,octavia,főleg kombik ezek amik nagyon tekert km el vannak.A kisebb kocsik mint pl az A3 lehet találni olyant amiben nincs benne a föld-hold odavissza.Persze itt is meg kell nézni rendesen.

Tom, kérdés,hogy miben van mondjuk az 1.9 PD pl egy A3 1.9 PDTDI a 130Le vel jobban megy a 155Le-s Accordnál.Gyári adat szerint is 0-100-ra,rugalmasságban mégnagyobb a különbség...A6 ban is van ez az 1.9 PD motor,ez már nyílván nem megy jobban a te accordodnál...

2016. júl. 11. 10:09
 30/42 Tomcatters ***** válasza:
Persze ,mivel az a3 majdnem csak a fele :) De egy passat 1.9 pd vagy 2.0 pd már nem megy jobban közel azonos a gyorsulásuk 0-100 (gyari normalis adat 9.3)"ebből volt par eve egy simlis ügy.. nalunk valamiert 9.6 mp 0-100 europa tobbi orszagaban, es japanban 0-100 9.3 mp adtak ami a hiteles gyari adat volt mint kesobb kiderült ... :) , 80-120 enyem (5,3-5,5) kb
2016. júl. 11. 10:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!