Mi a különbség a dízeles és a benzines autók között?
Én a dízeleket preferálom.Szeretem, hogy alacsonyabb fordulaton adja le a teljesítményt, nem kell úgy pörgetni őket.
A dízelek kevesebbet fogyasztanak.
A karbantartásuk viszont költségesebb, mint a benzineseknek.
En a benzines felé orientálódom , magasabb fordulaton adja le az optimális nyomatékot, alapjaban véve megbízhatóbb (az az egyszerűbb) Egy 2 literes benzines kb 1.5-2 literrel többet eszik átlagba a 2 l turbo dieselhez képest, viszont kultúráltabb a járása a benzinesnek :)
1.8-2.0 L Benzinest általába azok vesznek akik szeretnek haladni amellett nem erdekli a fogyasztástöbblet :)
Alapvetően az a különbség, hogy a dízel kormol, a benzines meg megy mint a rakéta.
(flamewar on)
6#
Nana.
Azért egy 1.6-os turbódízel simán helybenhagy egy 1.6 benzinest.
azért akit nem érdekel a fogyasztástöbblet az nem 2litereset(benzin) vesz szerintem,mert mindent lehet rá mondani csak azt nem hogy nagyon megy.Na megint jön a turbóbenzin - turbódízel vita? :D
Turbódízel: jól megy nagy nyomatékkal,keveset eszik relatíve akkor is ha nagyon dinamikusan közlekedünk vele.
Turbóbenzin:Jól megy,kicsit kisebb nyomatékkal megáldva mint TD társa.Lehet dinamikusan haladni vele mint a turvódízellel de akkor a benzinkúton gyakori vendégek lesz a tulaj.
Ez csak a tdi-fan-hozzáállás. Egy 1.6, 1.8 turbós benzines valójában nem kicsit megy jobban, mint egy kormos tdi.
Ja, hogy többe kerül a benzin? Na és? A szerviz meg fele annyi...
Különben is, gázolajjal fűtünk, autóba benzin való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!