Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel autóm van, de naponta...

Diesel autóm van, de naponta csak pár km járok vele, mit tegyek, hogy ne tegyem tönkre a motort?

Figyelt kérdés

VW golf V 1,9 TDI kocsiról van szó, eddig kihasználtam, de most munkahely változás miatt napi 8km járok, hétvégén pedig 75+75 km is megyek vele.

Mit tanácsoltok a gyakori olajcsere és a nem túlpörgetés mellett?

2016. júl. 10. 10:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sok embert ismerek aki dízel autót vett és alig megy vele. Van aki rokkantnyugdíjas... gondolhatod mennyit autózik és hova megy az autójával. Van olyan kocsi amiből alig van benzines, pl a Passatból a legtöbb dízel. Aki ilyet szeretne az keresgethet mire talál egy használt benzines Passatot úgyhogy "kénytelen" dízelt venni.

Én azt tanácsolom hogy ilyen jó időben járj robogóval vagy biciklivel mert nem csak az üzemanyagon spórolsz hanem egy bicikli vagy robogó szervizelése is olcsóbb.

2016. júl. 10. 12:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Golf 5-ből csak pd-s 1.9tdi volt. DPF is csak a németeknél volt egy kérhető extra.

Arra figyelj hogy hidegen ne engedd 1500alá a fordulatot hanem inkább 1500-2000között használd. Baja nem lesz ennek a dízelnek attól hogy 8km mész vele.

2016. júl. 10. 12:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a használat így rendben van, kérdező.
2016. júl. 10. 19:01
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok, elsősorban is ne haragudjatok hogy ilyen későn válaszolok csak mostanában nem nagyon volt szabadidőm.

Köszönöm szépen a sok választ. Megnyugtattatok szerencsére. Benzinest ugye nem akartam mert minden hétvégén utazok haza ami /75+75km/ most nyaralni is voltunk vele ami /300+300km/ Szóval ki van használva hosszútávon is csak nem mindennap.

2016. aug. 11. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!