Diesel autóm van, de naponta csak pár km járok vele, mit tegyek, hogy ne tegyem tönkre a motort?
VW golf V 1,9 TDI kocsiról van szó, eddig kihasználtam, de most munkahely változás miatt napi 8km járok, hétvégén pedig 75+75 km is megyek vele.
Mit tanácsoltok a gyakori olajcsere és a nem túlpörgetés mellett?
Használd nyugodtan ahogy eddig, a hétvégi menettel kimegy belőle a cucc, de elmondom az 5 nap alatt nem is rakódik le semmi.
Nem 5 nap alatt kormolódik szét egyik dízel se, hanem évek alatt aki minden nap csak pár Kmt megy vele.
Előző!
Gondolom mert előtte messzebb dolgozott... írta is.
Én is majdnem ebbe a helyzetbe kerültem. Jelenleg 230km-re járok dolgozni, így egyértelmű volt a dízel. De a héten majdnem lett helyben egy állásom, ahova napi 2x8-10km-t kellett volna járni. Én is elgondolkoztam, hogy akkor mi legyen a dízel autóval. Valószínű eladtam volna és vettem volna valami egyszerű szívó benzinest. De nem kellett rajta sokáig gondolkoznom, mert nem jött össze az állás.
Arról nem beszélve, ha két hónap múlva meg 100Km-re kell eljárni, megint vegyen dízelt? Jó az a kocsi, nem kell ennyire pontosan venni a fotelfizikusokat.
A kocsik fele dízeles, és gondolhatod hogy nem jár vele mindenki megyéket naponta.
Nagy benzinpárti vagyok,de az 1.9TDI-nek pont nem lesz ettől semmi baja.
Maximum ha az időd,energiád stb engedi,akkor esetleg menj vele kicsit hosszabb úton a melóba,főleg télen.
Meg néha járasd meg kicsit hosszabb utakon.
A mai DPF-es CR dízelekkel a cink leginkább a rövid távok.
Nem tudjuk azt se melyik TDI abból a néhány féléből amivel szerelék az 1.9-et. Az adagolóstól a PD-n át a CR-ig mindennel adták.
Szerintem nem volt mindegyikbe részecskeszűrő. EGR az viszont szinte biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!