Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 140e km-t kibírhat egy átlag...

140e km-t kibírhat egy átlag kocsi fékbetétje?

Figyelt kérdés

Most cseréltem fékbetétet,és elvileg még ez a 12 éves gyári fékbetét.

Igaz mostmár nagyon gáz volt.

2016. júl. 8. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Az már elég necces, de nem lehetetlen. Én sem koptatom sokat. Már a 45 ezres szerviznél megkérdezték, hogy miért nem fogy a fékbetétem. Már közel 100 ezernél járok, és még mindig 30%-os, de 100 ezres szerviznél már kicseréltetem.
2016. júl. 8. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Az már tényleg nem sokat foghatott.

Lehet egyszer odakozmált, és azóta nem is fogott rendesen, és persze a fékhatás is lóhúgy volt.

Ez olyan mint a 20 éves gumiabroncs, 5-6 éves korától már nem annyira kopik, 10 éves korától meg kb semennyire, mert úgy megkeményedik... cserébe nem tapad mikor kéne.

Ezek a dolgok lassan "romlanak", szépen hozzászoksz. Mindig meglepődök mikor új fékbetét+tárcsa vagy gumi kerül a kocsira, hogy bazz hogy tudtam eddig ezzel járni? :)

2016. júl. 8. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon extrém eset, és nem lenne szabad így kitolni a határokat fék terén, mert az a legfontosabb része az autónak.
2016. júl. 8. 22:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem írtad melyiket. Egy városi kis- vagy középkategóriás autó hátsó fékbetétje alig kopik, mivel nem nagyon kap terhelést, az autó lassítását 70-80%-ban az első fék végzi.

Nekem a hátsó betétekben már majdnem 150 000 km van, és nem kíméletesen hajtom a gépet. A betétekben még kb. 15 000 km lehet. Mindeközben már a második első féktárcsát és negyedik betétkészletet koptatom.

2016. júl. 8. 23:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Erősen használatfüggő a dolog!

Nekem 100.000km óta vannak fent a tárcsák, betétek és még legalább 70-80%-os az állapotuk. Azért, mert 90%-ban autópályán járok. 200km-t megyek úgy folyamatosan hogy hozzá sem érek a fékhez. Így sokkal kevesebbet kopik, mint aki városban autózik ugyan ennyi km-t és 100m-enként kell fékeznie.

Tehát nálam ilyen használat mellett 140.000km-t röhögve ki fog bírni.

2016. júl. 9. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!