Mennyi egy átlag ember (mondjuk 50 éves) összvagyona ma Magyarországon? Saját kocsi, vagy hiteles lakás, megtakarított pénz. Van erre valami felmérés?
1: SZERINTEM nem ennyire (hogy is mondjam) negatív a helyzet. Persze tömegben mindenki siránkozik. De ha egyesével nézem az embereket már más a helyzet. Persze siránkoznak de talán a kelleténél jobban.
2: Csak gondolj egy átlag emberre. Mi ugrik be? honnan indult, hány gyereket nevel...? Rád van bízva.
Akkor: 50 évesen már nincs hitel a házon 1-2 gyerek felnevelve egyetemi költségek elvitték az új autó árát. 12 focus a futja hitel nélkül.
50 éves 1 gyerek az sem tanult tovább akkor nincs hitel most cseréli le az előzőleg is újonnan vett 8 éves astráját. marad egy kis pénze is az új autó után.(1-2 misi)
1-es válaszoló vagyok :)
Én az átlagtól szerencsésebbnek tartom magam, így elmondhatom magamról, hogy:
Van egy hitelmentes 5 éves autónk,
Albérletben lakunk (amit a munkáltatóm megtérít),
Van egy telkünk, ahova majd építkezni szeretnénk,
Megtakarításunk pedig lakáskasszában gyarapszik.
És minden hónapban tudunk - mert akarunk - félre rakni (2 hónapos baba mellett is)!
50-es házaspár
4 gyerek
semmi megtakarítás
most egy kisebb hitel (eddig egy sem volt)
biztos, de szegény jövedelem (30 év egy cégnél/nagy munkatapasztalatal)
autó nincs már 6 éve (akkor is egy öreg skoda volt)
most jutottak el egy saját lakásig egy viszonylag jó környéken (a gettóban eltöltött 20 év után)
Szüleim.
De! Élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!