Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó vs Kézi váltó...

Automata váltó vs Kézi váltó Melyiknek mi az előnye?

Figyelt kérdés

2016. júl. 5. 10:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Manapság, sőt, az utóbbi 10 évben gyártott automatákkal szemben a kéziváltónak már semmi előnye sincs. Még csak az sem mondható el, hogy kellemes a váltási érzet, például a BMW, aki 20-25 éve remek kéziváltókat csinált, mára érzéketlen, sz*r kéziváltókat rak az autóba. Egyszerűen semmilyen érv nincs a kéziváltó mellett. Még csak nem is élvezetesebb a kézi, mint az automata, sőt, nekem élvezetesebb az automata: például egy hirtelen gyorsításnál (előzés például) kell bűvészkedni a kuplunggal és a gázpedállal hogy ne rántsa le a fejed az autó mikor 5-ből 3-ba váltasz. Míg az automatát lepadlózod, villámgyorsan, de finoman visszavált a legmegfelelőbb fokozatba, és menés van, nekem ez személyesen sokkal jobban tetszik.
2016. júl. 5. 21:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
40 éve vezetek. Volt autóm ilyen is, olyan is. Különösebb előnyt/hátrányt egyikben sem látok. Szerintem a kérdés megválaszolása szemlélettől (és hangulattól) függ. Van, aki maga szereti kezébe venni az irányítást, és van aki szerint a gép van az emberért, és nem az ember a gépért.
2016. júl. 6. 11:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a gáz, hogy négyszer buktam forgalmin. :( Utoljára 10 hónapja. Most nekiestem 5-jére is, 8 órám volt és esküszöm, bénább vagyok, mikor 1.5 éve túl voltam az első 8. órámon. Hihetetlen gáz. Nem tudom kezelni a kuplungot.Sokszor félreváltok. 2 hét múlva lenne a vizsgám, de meg is mondta az oktatóm legutóbb, hogy olyan szinten nem megy semmi, hogy teljesen feleslegesnek látja az egészet. Tulajdonképpen én is.( csak lejár a 2 évem KRESZRE és semmi kedvem újra menni) Ha lehetne errefelé automata váltós kocsira jogsit kapni... Sokkal egyszerűbb lenne az életem. Sajnos nekem nincs érzékem a váltáshoz. Ez van. :(
2016. júl. 7. 20:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Vannak automata váltós tanuló autók, a gond inkább az, hogy kifutsz az időből, már van vizsga időpontod. Automatán is kell némi gyakorlás a vizsga elött. Kétségtelenül könnyebb vezetni: kormányzás, gáz, fék... és nem kell a lefulladástól rettegni. Igaz, aki automatán vizsgázik, korlátozott jogosítványt kap.
2016. júl. 7. 20:41
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem unalmas az automata. Hanem rossz. Mentem már olyan automatával ami jó volt. De az egy 300 lovas autóban volt. A többinen idegesítő volt hogy milyen sz.r.

Csak zúgatja búgatja a motort csúsztatja a kuplungot. És ezáltql hülye hangot ad az autónak. Nem tetszik se a hangja se a működése. Sokkal többet eszik vele, és ezerszer lomhább. Nem venníj automata váltóst. Pedig kényelmesebb. Csak nem tetszik ez hogy zúgatja össze vissza.

2016. dec. 10. 17:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"De az egy 300 lovas autóban volt. A többinen idegesítő volt hogy milyen sz.r. "

Ezt szoktam én is mindig mondani, hogy csak 150+ lóerőnél jó. Annyi azért már elég neki. 150 ló alatt csak visszafogja a motort, még az újak is. De mostanában jók ezek a robotizált váltók, amik kezdenek terjedni a kisautókban.

2016. dec. 10. 17:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Én Ford rangert vezettem legutoljára automatában. 200 ló. De egy takony volt sajnos. 200 ló megy mint az állat. De nem autonatával. Automata az nem verseny gyorsuláara van. Kivéve sport autókban.
2016. dec. 10. 18:40
 18/22 anonim ***** válasza:
74%

Mostanában sokat olvastam erről mert szimpatizálok vele mióta sikerült egy automata váltós kocsit vezetnem kint amerikában.

Ott az emberek azért szeretik mert nagyon nagy a forgalom és elég arra figyelni, nemhogy még váltogatni közben. Kétség kívüli előnye hogy kényelmes, nem fulladsz le vele és egyszerű megindulni ha a nagy forgalomban van 1 pillanat mikor épp kitudsz kanyarodni a 2 sávos főútra.

Itthon mindenki azt mondja hogy elveszik a váltás élménye és ha elromlik akkor drága. Az tény hogy drágább, bár szerintem az se megy könnyebben tönkre mint a kézi váltó. Egyik haverom javíttatta a kézi váltóját a 20 éves kocsijánál és 40-et fizetett, azt mondta a szerelő hogy újabb kocsinál legalább 70 lett volna ugyan ez. Ez még mindig olcsóbb mint egy automata váltó javíttatása ami simán lehet 300-500 ezer forint, már ha vállalja egyáltalán a szerelő.

Nekem tetszett az hogy csak nyomom a gázt és megy, nem hiányoltam a váltást meg a kuplungolást.

Automata váltósból létezik többféle is és egy adott modellbe a gyártó csak 1 félét tesz. Pl nekem 4 sebességes hagyományos automata kellene az egyszerűsége miatt és talán ezt a legolcsóbb javíttatni ha kell, de az Opel Astra H-ba nem lehetett rendelni ilyent, csak robotizált kéziváltót, vagy ha a Golf V tetszik de a DSG váltót se akarom akkor erről is lemondhatok.

A régi automata váltóval kicsit többet eszik a kocsi, az újabbakkal viszont akár kevesebbet is mintha kézi váltód lenne, de ha elromlik akkor többet fizetsz mint amennyi üzemanyagot megspóroltál.

2016. dec. 10. 19:32
 19/22 anonim ***** válasza:
63%
BMW X3 Tiptronic váltóval. Soha többet manuális váltó!!!!!!
2016. dec. 10. 19:53
 20/22 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Azt tartja a mondás, hogy nem lehet elmesélni a világtalannak, hogy milyen a szivárvány.

Mielőtt telebeszélnék a fejedet, azt tanácsolom, próbáld ki, mind a kétféle váltót. A személyes élmény -általában- minden idegen véleményt felülír!

2016. dec. 11. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!