Automata váltós autót szeretnék, melyiknek a legolcsóbb a váltó cseréje/javítása?
Azt tudom, hogy egy dupla-kuplungos Ford egyterűé 1 millió volt egy ismerősömnek pár éve, 1 év alatt tönkrement gariba cserélte és dobta is az autót.
Mert mondjuk megveszem 10.00 km után tönkremegy a váltó akkor az szívás főleg ha nagyon drága a javítása ( nekem a drága fél millió körül, de még a 300.000 is sok :) )
Arra gondoltam, megveszem az autót és egyből kicserélem a váltóját, vagyis szakemberrel kicseréltetem.
Szerintetek ez jó ötlet vagy maradjak a manuálisnál? Váltanék már automatára, unom a manuálist. De nekem fontos a véleményetek, hisz nem 1 autót vettem már a segítségetekkel, ami bejött.
Elég furcsán állsz hozzá a témához.
Az automata váltónak sem kell törvényszerűen elromlani, jó esetben a váltó addig szolgál, amíg az autó autó lesz.
A javítás valóban drága, főleg a bonyolultabb modernebb váltók kerülnek sokba, de egy Suzuki nyomatékváltó felújítás is bele kerülhet 300ezerbe, igaz, akkor biztosan tudod, hogy a váltó rendbe lett rakva.
Másik megoldás Suzuki esetében, ha problémás a váltó, hogy nem javítják, hanem bele raknak egy bontott váltót, ami 50-60ezerből megvan - olcsóbb, bár rizikós, mert nem tudod milyen a beépített váltó előélete.
Mindezeken akkor kell elgondolkozni, ha valóban baj van a váltóval, az alapgondolat ne a váltó csere legyen, hanem már a vásárlás előtt úgy keresni az autót, hogy a váltója rendben működő legyen, és a váltóolaj is elfogadhatóan nézzen ki.
Igen, valóban "ősi" (már a Ford T-modellben is hasonló volt, mai formájában pedig kb az ötvenes évektől). Sokáig stagnált fejlettségben. A DSG megjelenése végre hozott konkurenciát a bolygóműnek és egy korszerű bolygóműves váltó össze sem hasonlítható egy 10-20 évessel.
A DSG váltók nemcsak bonyolultak, hanem nehezek, ráadásul nem bírnak el akkora nyomatékot, mint a bolygóművesek. Mikor még nem ismertem testközelből, akkor én is kedveltem a DSG-t. Amióta közelről ismerem, azóta rájöttem, hogy a legnagyobb butaság. Egy olyan szükséget elégít ki, ami valójában nem létezik, cserébe a sok költséggel, bonyolultsággal, súllyal..
Én ha nem manuálist akarnék, biztosan csak bolygóműves lenne a befutó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!