Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire jó az automata váltót...

Mire jó az automata váltót újra indítása/reset-elése?

Figyelt kérdés

Nézegettem a YouTube-on, hogy hogyan kell resetelni egy automata Mercedest. Tök jó, hogy van ilyen, de mire jó? 😀

Előre is köszi!

2016. jún. 10. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Gondolom valamilyen hiba megszűnését várják a dologtól.
2016. jún. 10. 22:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem teljesen, csak érdekel. Bár egy ideje atvaltott valahogy kicsit sportosabb módba, és nem lágyan és hosszan vált, hanem durván hirtelen, mint a versenykocsik. Ez nem lenne gond, csak néha nagyot üt.

De erre remélem megoldás lesz, hogy a heten automata váltó olaj és olajszuro lesz cserélve.

2016. jún. 10. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha probléma van egy váltóval akkor az olajcsere az első ötlet de nagyon ritkán segít.
2016. jún. 11. 02:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ugyanarra mint a számítógépen.

Hibakódokat töröl és így újra normális üzemmódba kapcsol.

2016. jún. 11. 11:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Na az lehet.

És tudja valaki, hogy a w210-esnél hogy kell?

Mert van pár videó a neten. Elvileg gyújtást adok rá, a gázpedált benyomva tartom 15 mp-ig, aztán leveszem a gyújtást. Vagy valami ilyesmi. Légyeg, hogy megpróbáltam ezt, és már pár ilyen variációt, de semmit nem reagál, vagy nincs miért reagáljon.

Tudja valaki, hogy hogy kell?

2016. jún. 11. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy ez az értelme, de én a következőre gondolok:

A Merciken, de sok más autókon is már jó ideje adaptív az automataváltó, azaz be lehet tanítani. Megtanulja a váltó hogy hogyan vezetik. Ezalatt azt kell érteni, hogyha te sportosan vezetsz, akkor a váltó általában jobban kihúzatja egy idő utána a fokozatokat, de ha spórolós vagy, akkor mindig hamar felvált.

Gondolom hogy ezt lehet resetelni vissza a gyári beállításokra, hogy elfelejtse amit addig betanult.

2016. jún. 11. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!