Mire jó az automata váltót újra indítása/reset-elése?
Nézegettem a YouTube-on, hogy hogyan kell resetelni egy automata Mercedest. Tök jó, hogy van ilyen, de mire jó? 😀
Előre is köszi!
Nem teljesen, csak érdekel. Bár egy ideje atvaltott valahogy kicsit sportosabb módba, és nem lágyan és hosszan vált, hanem durván hirtelen, mint a versenykocsik. Ez nem lenne gond, csak néha nagyot üt.
De erre remélem megoldás lesz, hogy a heten automata váltó olaj és olajszuro lesz cserélve.
Szerintem ugyanarra mint a számítógépen.
Hibakódokat töröl és így újra normális üzemmódba kapcsol.
Na az lehet.
És tudja valaki, hogy a w210-esnél hogy kell?
Mert van pár videó a neten. Elvileg gyújtást adok rá, a gázpedált benyomva tartom 15 mp-ig, aztán leveszem a gyújtást. Vagy valami ilyesmi. Légyeg, hogy megpróbáltam ezt, és már pár ilyen variációt, de semmit nem reagál, vagy nincs miért reagáljon.
Tudja valaki, hogy hogy kell?
Nem biztos hogy ez az értelme, de én a következőre gondolok:
A Merciken, de sok más autókon is már jó ideje adaptív az automataváltó, azaz be lehet tanítani. Megtanulja a váltó hogy hogyan vezetik. Ezalatt azt kell érteni, hogyha te sportosan vezetsz, akkor a váltó általában jobban kihúzatja egy idő utána a fokozatokat, de ha spórolós vagy, akkor mindig hamar felvált.
Gondolom hogy ezt lehet resetelni vissza a gyári beállításokra, hogy elfelejtse amit addig betanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!