335d-ben mennyire megbízható a váltó?
Dízelpárti vagyok, kézi váltóval nem szerelték/szerelik ezt a típust. E91-92-es széria érdekelne.
Mennyire megbízható az automata?
Kézi módban nem egyértelműek nekem ezek a váltók. Ha megyek 4-ben és visszaváltok 2-be, majd meg kell állnom hirtelen akkor hogy történik?
Visszavált a kocsi D-be?
335i-t 6-os kézivel lehet kapni, bár benzinesben nem nagyon gondolkodtam.
Berakod D-be, gázzal gyorsít, fékkel lassít, az automata meg kapcsolja a megfelelő sebességet.
A kézzel kapcsolgatás lehetősége félmegoldás, azt az illúziót kelti, hogy kényed-kedved szerint te váltasz, pedig nem - az automatika nem enged váltani csak a fordulatszámhoz megfelelő fokozatba, 4-ből nem enged azonnal 2-be váltani 4 - 3 - 2.
Gáz elvétellel, ha szükséges fékezéssel lassítasz, az automata váltó meg kapcsolja a megfelelő sebességet
Köszönöm a gyors választ!
Lehet, inkább benzines irányba megyek el.
Ha úgy érzékeli ill. szükségesnek ítéli akkor visszavált akár 3 fokozatot is azonnal.
Kézzel nem leszel olyan gyors soha mint az automata. Ha tudsz egy kormányfülest venni, azzal bele tudsz nyúlni a váltásokba, igaz az is, hogy maga a váltó nem hagyja hogy hülyeséget csinálj, és szétforgasd a motort (pl. 120-nál nem tudod visszarakni 1-be).
Az automatának hátránya inkább, hogy 200-300 ezer közt hajlamos megadni magát, és a javítások 500e-1 milla közt is belekerülhet.
Értem, biztos valakinek bejön ez a technika. Most, hogy megvilágosítottatok, rájöttem nekem nincs szükségem erre.
Jobb, ha nem kísértem a sorsot az anyagi vonzatát nézve.
335i lehet ésszerűbb választás lenne, hiába nagyobb a fogyasztás.
Emlékszem, mikor tanultam vezetni, nemigazán mentek a dolgok. Vágytam minden áron az automatára, de a jogsi végére már elmúlt ez a gondolat.
335d-ben is a kézi mód érdekelt, automata számomra több okból is felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!