Mennyit nyom a latba egy autóbalesetnél, ha a hátsó ülésen nem voltam bekötve? Kártérités esetén?!
Életveszélyes állapotba kerűltem, több napot voltam intenziven és több csontom is eltörött (szerencsére jól vagyok, de lesz szépséghibai visszamaradottságom). A szüleimnek már igy is rengetek pénzbe és idegeskedésbe kerűlt az egész dolog és nem lenne rossz legalább azt a pénzt visszakapni ami erre ment.
Én most csak a birósági kártéritési igényre gondolok, mert nyilván a biztositó (az autó ahogy biztositva van) is fog fizetni, de az messze nem annyit amennyibe ez az egész kerűlt. Meg azt persze nem veszi figyelembe, hogy én mennyit szenvedtem.
Ami még fontos, hogy nem másik autóval ütköztünk, hanem a soffőr volt felelőtlen. Beismerte a bűnösségét.
Érthető a reakciód, de reálisan kell nézni a helyzetet.
Mindketten hibáztatok. Ő nagyobbat, Te kisebbet.
Ennek ellenére, mivel Ő nem direkt csinálta, így nem vonható felelősségre abban az esetben ha a lehetőség adott volt rá, hogy Te is megelőzd a sérüléseket.
Te ezt nem tetted, nem is tervezted bekötni magad, mivel ha igen, akkor megtetted volna.
A jog meg ilyenkor véd mindenkit.
Védi azt is aki véletlen okozott balesetet, mivel tévedni/hibázni emberi dolog. Meg védi azt is aki elszenvedett egy balesetet.
Azonban ezek pontokhoz vannak kötve.
Te nem tartottad be a saját pontod, így ez van.
A kártérítés a szíve joga lesz a vezetőnek, ha úgy érzi ad.
Biztosítótól meg ne várj csodát, az autót kifizeti, hidd el utána nem akar majd neked fizetgetni.
Te feljelented a haverod, a biztosító a seggedbe is bemászik, hogy ne kelljen fizetni, a jegyzőkönyvet kikérik. Hibáztál? Oké, akkor nem fizetünk neki.
Ez üzlet, és nem szeretetszolgálat.
Ui: Feljelentést gondold meg! :) Nagyon hosszú procedúra lesz, évek! Illetve közben fizetgetsz be pár dolgot, a végén a hátatokra se fogjátok kívánni.
Csak akkor indítsátok, ha egy ügyvéd biztos a dolgában(ugye neki is fizetni kell!), és 100%-ra garantálja a győzelmet, ezen kívül megéri-e éveket szenvedni az összegért.
Üdvözöllek a valódi világban!
Körűlbelűl 5000-7000 eurós autórol volt szó amit 700-1000 euróért lehetett megjavitani.
Kaptunk egy levelet, hogy szeretnénk-e kártéritést követelni, arra igen-el válaszoltunk. Csak azért irom, mert nem tudom, hogy mire gondolsz a feljelentés alatt, de az gondolom még a kártérités felett lenne.
Ha lesz bennnük emberség, akkor kifizetik legalább azt az összeget ami csak szüzen az anyagi kár. Mellesleg tehetős családrol van szó.
" amikor beülsz egy barátod mellé az autóba a hátsó ülésre MINDIG bekötöd magad."
Erre a válasz egyszerű:
Én mindig bekötöm magamat, különösen akkor, ha hátul ülök.
Mivel ha elöl ül ez ember, és nincs bekötve, akkor "max" kirepül/betöri a szélvédőt a fejével és egyéb nyalánkságok, azonban ha HÁTUL ülve nem köti be magát, azzal az ELŐTTE LÉVŐT is képes akár megölni is, mivel egy elölről érkező baleset esetén konkrétan az előtte ülő bekötött személynek nem elég, hogy a lassulási energia hat rá, de még a hátul be nem kötött személy is préseli ahogy neki ütközik hátulról a széknek.
Márpedig nem mindegy, hogy hozzáadódik az amúgy is hatalmas elölről testre ható energiához még egy hátulról jövő energia is.
Ezért szólok mindig a hátul ülöknek is, nem szívesen csomagoltatnám magam szendvicsbe egy ütközésnél.
Sokan azt hiszik tévesen, hogy hátul nem kell bekötni magunkat, mert" áhh, nekiütközök a széknek oszt' jónapot", de még a puha szék is nagy károkat tud okozni, és az még csak a legjobb eset, olyanokról nem is beszélve hogy jóeséllyel megfejeli a B oszlopot, nameg hogy leginkább nyakkal kezeli le az ütközést.
És ez csak a frontális ütközésekre vonatkozik, oldalirányú ütközésnél viszont bekötve is nagyon csúnya a helyzet, főleg oldallufik és függönylufik nélkül...
Bocsánat, hogy nem a fő kérdésedre válaszoltam, de úgy éreztem hogy ezt jobb tisztázni.
Bőven kifejtetted. :D
Annyit tennék hozzá, hogy csak a másik utcára mentünk volna, de az indulástol számolna körűlbelűl 100 méterre történt a baleset és 500 métertöl nem mentünk volna messzebre. Ezért nem kötöttem be magam, hátúl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!