Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez így hibás vagy az oktató...

Ez így hibás vagy az oktató beszűkült?

Figyelt kérdés

Nem engedi,sőt egyenesen szól azért,ha indulásnál adok gázt hozzá a fogáspontnál.

Nála csak úgy jó ha fogáspont megindul magától ,és csúsztatom és csak akkor adhatok rá gázt teljesen felengedtem...

2016. jún. 30. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Nagy valószínűséggel túl sok gázt adsz, márpedig ha szétpörgeted a motort indulásnál, az tényleg nem tesz jót a kuplungszerkezetnek. Viszont valamennyi kevés gázt kell is adni, mivel gyorsabban tudsz úgy elindulni, és könnyebb tartani a forgalom ritmusát.
2016. jún. 30. 19:19
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Az oktató jól tanít. Ez a dolga. Ha tudod rendesen használni a kuplungot és a gázt, az sok mindent megkönnyít.

Először az a feladat, hogy tapasztald ki, érezd a fogáspontot.

Nagy gázzal elindulni bárki tud.

2016. jún. 30. 19:20
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Nagy gáz adása tényleg nem túl jó, viszont mint ahogyan az első írta, egy kicsi nem árt, hogy tudd tartani a lépést a többiekkel, mert kezdőként elég nehéz megtalálni a tökéletes pontot, hacsak nem vagy őstehetség.
2016. jún. 30. 19:23
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem nagy gáz ,hanem annyi,hogy ne annyi legyen,hogy fogáspont ,nyöszörög lassan megindul,majd 10-re tényleg lassan,gyakorolgatok itthon fater benzinesén,azon elvileg több is kellene ,mert kisebb nyomaték (vagy későbbi),a motor szinte nem is hangosodik ,mert 1500-at sem éri el nagyon,fogáspont indul az autó,adok rá pöpp gázt ,jobban indul és közbe csúsztatok is...

Nem az van ,hogy felpörög pl : 1300-ra és visszaesik 800-ra ,mert ráeresztem,hanem egyszerre a kettőt inkább

2016. jún. 30. 19:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak azt akarja, hogy ne véletlenül indulj el, hanem érezd rendesen az autót.
2016. jún. 30. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Azért tetszik, hogy még csak most tanulsz, de már kritizálod az oktatót, aki valószínűleg bekötött szemmel is jobban vezet nálad.

Nem semmi önbizalom! :-)

2016. jún. 30. 20:26
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem kritizálja az oktatót, hanem kérdez vele kapcsolatban, miközben van igazság abban, amit mond. És attól, hogy valaki oktató, még korántsem biztos, hogy olyan jól vezetne, erre azért láttam már példát én is.
2016. jún. 30. 20:38
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

# 7/7 Időpont ma 20:38

Így legyen ötösöm a Lottón, ahogy tudtam, hogy lesz aki a "kritizálni" szón fog lovagolni! :-)

Ha én azt kérdezem, hogy "Te hül.e vagy?", akkor ugye nem kritizállak hanem kérdezek?

Én pedig még nem láttam rosszul vezető oktatót - legfeljebb olyant, aki rossz pedagógus.

De hogy vezetni ezerszer jobban tud a tanulójánál, az biztos.

Ott kezdődik, hogy komoly alkalmassági vizsgán kell átmenniük, amelynek része pld. az, hogy elsőre és hiba nélkül oldják meg azokat a rutinfeladatokat a jobb oldali ülésben ülve, a kormányhoz átnyúlva, ami sok tanúlónak a kormány mögött is csak sokadszorra sikerül.

2016. jún. 30. 20:50
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően vezetés közben ez a technika nem helyes, viszont én úgy gondolom (és jó eséllyel az oktatód is), hogy oktatás közben nagyon is helyes. Ugyanis ha ezt az egy dolgot megtanulod (normálisan kezelni és uralni a kuplungot) akkor 100x jobban fogsz vezetni, mint aki soha nem tanulta ezt eg.

Más szóval jó eséllyel azért tanít most így, hogy megszokd. Aztán majd később gázzal indultok, ahogy kell, de akkor már meglesz a gyakorlat a kuplungkezelésben.

2016. jún. 30. 20:50
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

#8:

Először is, nem a kritizálni szón "lovaglok", egyszerűen csak értelmezem számodra ennek az oldalnak a lényegét.

Ami neked szerintem nem tűnt fel, hogy a kérdező nem azt kérdezte, hogy "Ez az oktató beszűkült?" hanem felvetette a saját hibájának a lehetőségét is. Nem azt feltételezte, hogy ő a legjobb, és mindenki más rosszul tudja, hanem egy eldöntendő kérdést fogalmazott meg, amelynek két kimenetele is van, és ő egyiket sem hallgatta el.

Az "én még nem láttam ilyet, tehát ilyen nincs" indoklásoddal pedig engedd meg, hogy ne foglalkozzak, ugyanis mint ahogyan írtam, én tapasztalatból beszélek.

2016. jún. 30. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!