Mi a különbség a 2ütemű és a 4ütemű robogó között?
Mármint észrevételeim szerint, a 4üteműsek valamiért kevesebb lóerősek.
Melyiknek van jobb hangja?
Igaz hogy a kétüteműshöz keverni kell a benzint olajjal?
Mire jó ez az "üzenem"? Oviban hallottam utoljára.
Amúgy nekem soha nemkell meghúzni semmilyen csavart, meg nekem annyi hogy reggel kimegyek szivató félig behúz rárúg pöfög szivató vissza és már megy is.
Soha nemkell szórakoznom vele.
Mint fentebb írták a 4 ütemű lomhább, de kevesebbet fogyaszt és tisztább.A 2 ütemű nagyobb fordulat és erősebb motor, jobban tuningolható.
Tehát. Ha rugalmasabb, nagyobb sebességű motorra vágysz, és megengedheted magadnak a nagyobb fogyasztást akkor 2 ütemű.
Ha óvatosabb duhaj vagy, és inkább ritkábban szeretnél tankolni akkor 4 ütemű.
Ha motorozni akarsz akkor motort vegyél, ha mindennapos használatra, munkába járáshoz-bevásárláshoz egy tiszta gépet akarsz akkor robogót.
Mindkét típusból létezik 2 és 4 ütemű.
És az ára sem mérvadó manapság.Robogó is van 30-50 ezerért és simson is 120-150e ért.
A gyártmány a nem mindegy. Bár az új MEX-ek 150e ért már kaphatóak (4 ütemű és van motor(panama) vagy robogó is), bár kínai, de új.
A simson is lehet jó, és abból is van robogó feeling(svarbi, vagy a roller) vagy agyonhajtott, össze vissza sufnituningolt horrorgép, ami addig működik amíg kifizeted.
Ami általában örök életű(bár ilyen nincs)az a HONDA,YAMAHA,PIAGIO.
Ezeket arra készítik, hogy télen-nyáron nap mint nap eljuss vele oda ahova indultál.
Pl Japánban nem késhetsz el a munkahelyedről azzal az indokkal, hogy lerobbant a Hondám :)
Viszont a simsont az út szélen fel lehet generálozni(na jó azért ez túlzás, de 1 csavarhúzóval és egy kombifogóval elég sokra juthatsz)
A lényeg olyan motort-robogót válasz amire szükséged van.
Nekem van egy gyári 2T robogóm ami nagyobb testü, gyári sportkipufogós, és 80 at megy gyárilag. Megnézném melyik gyári Simson nyomna le :D Ja, hogy reszelt 70 es hengeres Simsonnal menne csak? Akkor reszeljük a robogót is 70 esre :D úgy már megint a robogó nyerne. Esélytelen a Simson. 70 es Hengeres 2T robogó 110 et is megy akár. Simson meg az agyát eldobja pár ilyen tempó után. Egyébként sokan elfelejtik, hogy 4T robogóba se csak benzin kell azt ennyi. 2000 km-ént rendes motorolaj csere, 10w40, ha ezt 2000 km ént hozzáadjuk akkor kijön az, amennyi 2T olaj kell a 2 ütemübe. 1.3 litere az olajtartálya az én 2 ütemümnek és 0,1 liter megy 5 liter benzinhez ami kb 120 km akkor x10 = 1200 km= 1 liter olaj. 2400 km= 2 liter 2T olaj. Jobb márka 2000 FT/liter ebből 2 db tehát 4000 ft = 2400 km
egy 4T motorolaj jobb márka Motul 5100 10w40 2 liter= 5000 ft/ 2000 km.
Akkor miről is beszélünk? Ja úgy olcsóbb a 4T ha nem cserélünk olajat igen XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!