Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség a 2ütemű és a...

Mi a különbség a 2ütemű és a 4ütemű robogó között?

Figyelt kérdés

Mármint észrevételeim szerint, a 4üteműsek valamiért kevesebb lóerősek.

Melyiknek van jobb hangja?

Igaz hogy a kétüteműshöz keverni kell a benzint olajjal?

2010. ápr. 13. 18:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
47%

2 üteműek erősebbek és jobban mennek

Speciális olaj kell hozzájuk, amit pl a MOL kutakon is adnak (2T olaj) a nevük: Arol 2T, Sprint 2T

nem kell kevergetni hanem külön tartályba öntesz benzint másik tartályba olajat

de olajból nagyon kevés kell neki.

5 liter benzinhez kell 1 deci olaj.

Azt néha utántöltögeted és annyi.

Amúgy a Simsonokhoz kell kevergetni mert annak idején még lehetett kevert benzint kapni a kutakon de ma már nem és ezért kevergetni kell.

De robogónál nem!

4 üteműnek traktor hangja van és nagyon lomha, nehéz.

Vegyél 2 üteműt és mindenképpen vmi márkásat, pl Yamaha-Honda-Suzuki

ha ezekre újonnan nincs pénz akkor használtat vegyél.

Ezekből a régi is sokkal jobb mint az új kínaiak (Linea, Keeway, Yakimoto, Rieju, Motowell..)

Sok sikert a vásárláshoz! :)

2010. ápr. 13. 18:24
 2/19 anonim ***** válasza:
21%

Első vagyok.

Itt egy videó egy négyütemű hangjáról.

http://www.youtube.com/watch?v=-cC7habNK8s

Amúgy a 2 ütemű sokkal jobb mert jobban gyorsul és jobban is megy.

A 4 ütemű életveszélyes forgalomban olyan lomha.

2010. ápr. 13. 18:25
 3/19 A kérdező kommentje:
kösz szépen a választ sokat segített!
2010. ápr. 13. 18:30
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
vegyél simsontt és ne variálj kis vacok robogókkal nem jó az semmire ha egy simsont megbecsülsz ugyanolyan jó mintt bármejk mai társa .. ne kősdd azt a kis pénzedet hasztalan! de ha annyit sem tudsz hogy a kétütemühöz keverni kell a benzintt akkor ereggy inkább aludni nem neked való a motor és az elő válaszolónak üzenem oké hogy van külön tartálya az oljnak de attól jól teszi az aki kever is és nem 1:50 keverési arányban hanem 1:20 vagy 1: 30 as nem fog a kipufogó eldugunli meg a gyertya bekormolódni !
2010. ápr. 13. 18:52
 5/19 anonim ***** válasza:
19%
kihagytam azt még hogy azért kell olajosabban keverni hogy ne csak pár évig mennyen hanem 10 20 évig a morotja! több olaj kevsebb kopás!
2010. ápr. 13. 18:54
 6/19 A kérdező kommentje:
az okoskodásodra voltam még kíváncsi... nem azt mondtam hogy van 40ezrem és kéne valami ami gurul.... meghagyom neked az ndk-s szerelmedet;)
2010. ápr. 13. 18:58
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
akkor robogjál azzal a női kismotorral és ujjal fogunkk utánnad mutogatni hogy jééééééééééé ott egy Homokozoós! mert robogója van ! de ha simsonnal mennél mindenki csodálna! :) gondold meg fiam! de ha robogni akarsz csak rosszul jársz!
2010. ápr. 13. 19:03
 8/19 anonim ***** válasza:
16%

1. válaszoló vagyok

Fogadjunk hogy az én 80 ezerből épített Simsonom lehagy bármilyen ÚJ robogót 300 ezerig :D

Ha jól megvan csinálva jó ám.

Én már elég régóta hajtom és semmi baja.

2010. ápr. 13. 21:09
 9/19 anonim ***** válasza:
72%
A lényeget mindenki kifelejtette.A 2 ütemű erősebb pörgősebb visító hanggal nagyobb fogyasztással plusz veszed bele a 2-3 ezer ft olajat.A 4 ütem gyengébb kisebb fogyasztással de több kilométert elmegy a motorja.Valóban az igazi motorozás egy váltós gép .Én robogón egyszer elaludtam.Én is szeretem a simson ( több évig hajtottam)de a robogónak is van előnye pl : regel kitolod önindító és pöfög gáz húzol és mész .Simsont kitolod szívató,rárúg,rárúg,gyújtás,rárúg...rárúg és beindul.Simsonal megteszel 500 km és minden csavart újra megkel húznod mert lelazul a kipufogó stb.Állandóan benzin szagú vagy stb de igazi motoron ülsz.
2010. ápr. 14. 00:00
 10/19 anonim ***** válasza:
62%
utolsónak! Én 18 éves koromban kaptam egy simsont és mostt 24 vagy ez idő alatt egyszer sem hagyott cserben! és a mai napig tökéletesen müködik csak törődni kell vele ennyi az egész!
2010. ápr. 14. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!