Mért van a DSG váltónál a kúszást? Kényelemből vagy műszaki szükségszerűségből? Idegesítő, ráadásul emiatt törtem össze az autómat, és egyúttal egy másikat is (az autóm megindult úgy, hogy nem is ültem benne).
A kocsi, a gyár és a mérnökök hibája. Sebességbe teszed az automatát és kiszálsz? Legközelebb pénzfeldobással döntsétek el hogy elgyalogolsz boltba vagy pedig az autód elmegy egyedül és elintézi a bevásárlást.
Ez nem a kocsi és nem a működési elvének a hibája, hanem a sötét használóé. Tudom is mi lesz a következő extra az autókban, a vezetőülésbe épített súlyérzékelő automatikusan behúzza a kéziféket ha nem nehezedik rá elegendő súly.
Ha a kocsi előtt álltál volna, akkor jó eséllyel indulnál a Darwin díjért.
Kényelmi szempont. Városi araszolásnál megkönnyíti a vezető dolgát. Nem tűnt fel? (Már ha van ilyen autód)
Az meg hogy valaki beteszi D-be és kiszáll az autóból?
Hát nem tom erre mit mondjak, hogy meg ne bántódj.
De manapság már semmin nem lehet csodálkozni.
Igen sajnos a DSG-nek van egy ilyen tulajdonsága, hogy 1-2 másodperc késéssel kezd el kúszni, vagy hirtelen behúzod d be rálépsz a gázra, nem megy, még jobban, aztán észleli, hogy sebességben van, és túl gyorsan indul meg.
A tiéd 2010-es, azóta már fejlesztettek rajta, vezettem 2015-ös A3 Audiba, már csak 1 másodpercet késik :'D
2004-es X5 BMW-be meg olyan a hagyományos automata, hogy behúzod D-be, vagy R-be és egyből kúszik... kb 15-el. Nincs késés.
Az újakba még jobb a 8 sebességes hagyományos 'buta' automata, nem dupla kuplungos egyik se, csak az M modellekbe.
Azt javaslom próbálj ki egy rendes automatát, nem lesz ilyen érzeted, hogy miért van a kúszás. A DSG becsapós, majdnem engem is becsapott, mikor tolattam ki vele a műhelyből, pedig én még számítottam is rá, hogy nem indul meg egyből ez a lassú ****.
A régi tiptronic még faszák voltak, szépen csúsztatták neki a kuplungot, kényelmes volt, és reagált egyből ha betetted sebességbe.
Ennyi erővel egy kézi váltós autót is hagyhattál volna R ben és kiszálltál volna.....
De egy kérdés: Ha járó motornál kiszállsz az autóból a kézifék luxus eszköz?
Ezt akárhogyan nézem mayimális user error.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!