Nagyon fütyül a turbó?
Y20DTH motorkódú 2.0tdi motorról van szó. Elvileg 2000-res fordulatszám környékén kéne indulnia, de már alapjáraton vagy 1000-1500-on is jól hallani, hogy jár. Sőt kicsit pörgetve a motort már veszettül sípol, igazából nincs feltétlenül rossz hangja, csak azelőtt nem rémlik, hogy versenyautó lett volna.
Az az érdekes, hogy először azt hittem fennakadt a turbó szelepjének a mozgató rúdja, de nem ez történt, hanem kiderült, hogy folyamatosan vákuum alatt van a cső, aminek szabályozni kéne. Ezért megvizsgáltam azt a kis elektromos vákuumszelepet, amiről megy a vákuumcső a turbóra és alapjáraton is 8V feszültséget és pörgetve is közel ennyit mértem rajta.
Gyakorlatilag ez azt bizonyítja, hogy kívülről mindene úgy működik, ahogy kell, csak valamiért a számítógép nem veszi el róla az áramot, hanem folyamatosan rajtahagyja és járatja a turbót. Motorhibát nem jelez ki, csak ha széthúzom a vákuumszelep stekkerét.
Ha valaki találkozott már hasonlóval, vagy sejti mi lehet a baja, hálás lennék ha segíteni tudna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!