Dízel autóvásárlás: klasszikus idősebbet, vagy fiatalabbat?
Kinek mi a fiatal-öreg ez változó.
Azon gondolkodom hogy ha autóvásárlásra kerül a sor, akkor a klasszikus (elnyűhetetlen) dízelekből válogassak a 2000 előtti évekből (pl 97 es audi 1.9 tdi), vagy egy közel 10 évvel fiatalabbat (astra H, 1.7 Cdti)
Mindkettő mellett pro és kontra, számos oldalt végigolvastam.
Az idősebb vashoz húz a szivem, de 10 év, csak 10 év, még ha Audiról vagy Passatról is beszélünk.
Felszereltség-ár mindkettőnél ugyanaz:
klíma, szervo, tempomat, el ablakok stb. man váltó, normal belső. km állás, igaz lényegtelen de 250 e km mindkettőnél. ár 1100000.
Az Vw konszern legfőbb érve hogy kiforrott technika, viszont 20 éves.
Az opel 10 évvel fiatalabb. viszont magasnyomású rendszerrel dolgozik, több a hibalehetőség...
Opel Astra H generációkkal újabb, és önmagában is szerintem nagyon jó autó. Egészen fullos darabokat találni, sokszor jobban felszereltebbek, mint egy régebbi Audi. Nem olyan rossz az Opel technika.
Bár Audi párti vagyok, ez esetben az Opelt ajánom. A 20 év az már sok minden autónak, ha mindennapi, tartós használatra kell.
Opel egyértelműen, ez ne kérdés!
Isuzu származék blokk CR-rendszerrel, változó geometriás turbóval, intercoolerrel felvértezve.
Ezek a H Astrák sem újak már, de a mai legmodernebb dízel technikát használják. Legrosszabb esetben ha pont nálad üt be valami, felújíttatod a turbót, az injektorokat, nagynyomású szivattyút, ami ugyan ne olcsó, de legalább a következő 10-15 évben lesz egy jó, megbízható, erős, nyomatékos, ugyanakkor takarékos autód. De akár pár százezerért már komplett motort is lehet cserélni benne. De ez a legrosszabb eset. Ezekre sem jellemző, hogy úton-útfélen megállnának.
Felszereltségben pedig simán verheti a 20 éves Audit, ha olyat fogsz ki.
Az öreg adagolós dízel is bedögölhet, és annak sem két fillér a javítása. És ha ezt kiperkálod, még mindig egy öreg autód van, sokkal gyengébb motorral.
Köszi mindenkunek. Audi párti vagyok amugy de pont a minap gondolkoztam azert el hohy basszus majdnem 10 évvel csak fiatalabb lenne egy h astra pl. Ok h magasnyomasu meg stb de a cégnél van egy 250 e km rel es a motorhoz egy generatorfelujitason kivul nem volt nyulva.
4 éve kerult a ceghez 100 e kmrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!