Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 miért melegedhet túl?

Simson S51 miért melegedhet túl?

Figyelt kérdés

Bejáratosnak számít még, de nem hiszem, hogy kb 10 percen keresztül tartó 55-60-as sebességnél túl kéne melegednie

Vagy lehet én észleltem rosszul, mert egyszer csak kezdett kihagyni, majd megállt.

2016. jún. 15. 21:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Jó gyertya van benne? Úgy értem megfelelő hőértékű? Hengerhőmérsékletet mértél, vagy a ráköpős módszerrel diagnosztizáltad a túlmelegedést?
2016. jún. 16. 08:04
 2/4 Simson S51N ***** válasza:

Szia!

Ha bejáratós, akkor bizony túlmelegedhet és beállhat a motor, ha nem tartunk be pár aranyszabályt:

- bejáratás ideje alatt 1:30-as keverékkel használjuk

- alapjáraton ne járassuk a motort

- beindítás után induljunk is el vele határozottan de nem kihúzatva a sebességi fokozatokban

- kerüljük a teljes gázon való használatot(legyen max 45), az emelkedőket és az utas szállítást

- ha megállunk pihentetni a motort, akkor az ne 5 perc legyen hanem mondjuk 15-20, hogy a motor valóban lehűljön, ugyanis a léghűtéses motorral ha megállunk, akkor nincs hűtés így a hőmérséklete hirtelen feljebb szökik. Ezért ha csak pár percet várunk vele, akkor lehet hogy pont azt érjük el vele hogy melegebb motorral indulunk mintha pihentetés nélkül folytattuk volna az utunkat.

Bejáratás után (500-1000km.) nincs szükség pihenőt tartani. Mehetünk vele annyit amíg ülni tudunk rajta. Ez általában 1-1,5 óra. Utána úgy is lezsibbad a hátsónk.

2016. jún. 16. 08:13
 3/4 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam hogy lehet túl lent van a súbertű
2016. jún. 16. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól is melegedhet, de annak van egyéb jele is ha keveset kap, pl, gyorsításkor torpan, bizonytalanul veszi a gázt. Úgy kell a karbit állítani hogy középállásnál max csak 1 rovátkával kelljen, feljebb/lejjebb rakni a tűt. A végállás az mindig figyelmeztető jel, hogy valami zűr van a keverékképzéssel.
2016. jún. 16. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!