Skoda Fabia vs. Octavia?
3 gyerekkel szeretnénk autót venni. Elfér-e egy Fabia-ban 3 gyerekülés/ülésmagasító? Elvileg az Octavia szélesebb autó, de az ülésszélességben csak 4 cm-rel nagyobb a Fabia-nál. Mindkettő ugyanaz a CRTDI dízel motor, korra is megegyezik: 5 éves mindkettő. Egyedüli különbség, hogy az Octaviaban 302.000 km van, mert többet használták.
Kell-e tartani egy 5 éves Octaviától, ha 302.000 km van benne? Ismerem az autót, céges autónak használtuk autópályán, 10 ezer km-enként kötelező Skoda márkaszerviz, minden azonnal javítva lett, ránézésre új autónak néz ki kívül-belül, motor szépen jár hangra. (Főbb alkatrészek még nem lettek cserélve, mert soha nem romlottak el: turbó, kettős tömegű lendkerék, váltó, stb. Ezekkel várható probléma?)
A Fabia nagyon kicsi, abban nem fértek el kényelmesen szerintem. Gyerekülés nélkül sem. Vezettem Fabiát, kb. 10 cm a középső konzol, elöl is kicsi, hátul is. Két gyerekre maximum jó, ha már az egyiknek nem kell gyerekülés. De háromnak?
Kevés olyan autó van, amibe egyáltalán befér három gyerekülés. Még az Octavia is kicsi lehet szerintem. A Totalcar összeszedte, melyek ezek. Ezekből válassz. Én amúgy valami Ford BMax, CMax-ban gondolkoznék, nincs B oszlop, és hátrahúzós a hátsóülés, ha már gyerekülés kell. Vagy valami más B oszlop nélkül hátrahúzós ajtajúban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!