125 ccm es robogót vettem mint most kiderült. Érhet-e baj?
Olyan motort vezetsz, amire:
1, nincs jogsid
2, a motor nem rendelkezik a szükséges papírokkal
Most őszintén, szerinted érhet téged valamilyen szankció?
(Igen, érhet, nem is kevés.)
Ha észreveszi érhet. De ha igazoltat és szerencséd van elkéri a pappírjait ( adásvételi ) megnézi és ha abba 50 esként szerepel akkor tovább enged. De ha gyanus neki és elküldi vizsgálatra akkor megszí*od. Valamint akkor is ha előkapja az új kis "futópadot" ..... Tehát te tudod hogy kockáztac e . Nekem sok haverom van úgy mint te. És van aki már 2 ève tolja
nagyobb motoral mint ami a pappírokon van és
eddig mèg semmi se volt belőle. De könyen
lehet ! De ha te amikor vetted nem tudtad hogy 125 ös. Tehát szerintem ha ezt fogod tudni valahogy igazolni valamint ha véletlen észreveazik akkor lehet elfogadják . De akkor se fogsz tudni többet menni vele ha vèletlen megúszod kissebb büntetèsel a tudatlanság miatt. De elvileg a "törvènyek nem ismerése nem ment fel alóluk " tehat gondolom a motornál is így van.
A baj nem akkor fog érni, amikor a rendőr ellenőriz.
A baj akkor fog érni, amikor - akár vétlenként is! - baleset részese leszel.
tudniillik hiába van neked smkp-ra kötelező megkötve, nem azt vezetsz, tehát amellett, hogy kategóriára érvényes jogsid sincs, nincs köteleződ. Ez pedig azzal jár, hogy az ellenfélben keletkezett kárt - vétlen félként is! - neked kell fizetni.
Gondolod, hogy amikor egy negyvenmillás telekjáró nem adja meg neked az elsőbbséget, belédmegy, kerekesszékbe kerülsz, akkor jó buli lesz még kifizetni a négy és fél milliós kárt, amit a biztosító kiszámláz az autó elejéért?
Emellett már szinte eltörpül az okirathamisítás, a jogosulatlan járművezetés és a biztosítási csalás miatt kiszabott pénzbírság (bár az okirathamisítás bűncselekmény, tehát priusz is jár mellé ajándékba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!