Robogót szeretnék venni, de egyelőre nem nagyon értek hozzá. Hol tudok utánanézni a dolgoknak? (többi lent)
Most nagyon el kezdtek érdekelni a motorok. B-s jogsit csinálom most és majd megszeretném még a motorosat is, de a sima B-sel is lehet 50 ccm-s motort vezetni, és ide városba egyelőre az teljesen jó szerintem. Tudtok tanácsokat adni akár a vásárlással kapcsolatban, hogy milyet érdemes kezdőnek venni, akár bármi mással kapcsolatban? Előre is köszi! :)
+Még nem nagyon értek a motorokhoz, a szereléshez, meg ilyenek, de tökre érdekelne. Hol lehet tanulni motort szerelni, illetve valahol utánanézni a témának, stb.?
Sorry, de én meg pont lebeszélnélek a kínairól úgy egyáltalán, no meg 50 köbcentin, a 4 üteműről meg főleg.
Egy erős 2 ütemű 50 köbcentis, fojtás kivétele után sem mindig tökéletesen elég ahhoz, hogy dinamikusan tudj közlekedni a városban. A 4 ütemű meg főleg, nagyon lomha.
Amúgy ha Budapesten használnád, vagy olyan helyen, ahol nincs mindig toppon az útminőség, akkor a nagyobb kerekű robogókat javasolnám. Ilyen pl. a Piaggio Liberty, Kymco People, Aprilia Scarabeo, Malaguti Centro, Piaggio Free, Yamaha Why.
Lehet, hogy nem a legszebbek, bár ez ízlés kérdése is, de ezekkel a nagy kerekekkel szépen átrepülsz még a nagyobb lyukakon is. Ami kezdő motorosként szerintem elég nagy előny.
Arra készülj, hogy jelenleg a használtpiacon 130.000,-Ft alatt ezekből nem láttam igazán jó példányt. Néha ki lehet fogni olcsóbban is, de elég ritka.
A javítgatás meg egy olyan dolog, hogy ha épp van valami bajod a robogóval, akkor rákeresel, hogy találsz e megoldást, bármilyen fórumban, vagy akárhol. Aztán ha találsz, akkor szépen nekikezdesz, és lesz ami lesz. Legjobban úgyis csak úgy tudsz tanulni, hogy nyakig olajosan matatsz a motor belsejében. :D
Köszi a válaszokat! :)
Oké megnézem, de első motornak szerintem 130k kicsit sok. Bár meggyőzhető vagyok, csak a nagyobb kerék nekem nem elég +40-50k pénzért (és igen Budapest). :)
Ja és oké hogy utánanézek ha elromlott valami és persze szívesen foglalkozom vele, csak ennyi tudással mint ami most nekem van nem nagyon tudnék hozzáfogni.
Alapból igazat adnék neked, de pont nemrég voltam robogó vásárlás közepette, és eredetileg kiskerekű yamaha jog-ot, vagy honda dio-t, esetleg piaggio zip-et szerettem volna venni.
Csakhogy abból se találtam 90-100 alatt úgy igazán jó állapotút. Igaz, csak kb 10 motort néztem meg személyesen, ebből meg 3 nagy kerekű volt.
Végül egy kymco people lett a választott amit 105.000,-Ft-ért tudtam megvenni, de kapásból apróságokra ráment 35.000,-Ft. S még mindig van rajta javítani való.
Mindegy, nem untatni akarlak, csak én is hasonló cipőben voltam, és gondoltam leírom a tapasztalatot.
Ha szerencséd van, akkor 100 körül megcsíphetsz valami jó jog-ot, vagy hasonlót, de amikor pár hete én nézelődtem, akkor elég elkeserítő volt a helyzet.
Nagyjából tudod azért, hogy használt motor vásárlásnál miket érdemes átnézni?
Hallomás alapján teljesen jó.
Egy távolabbi ismerősömnek van, ő nagyon szereti.
Egyszer én is kipróbálnám.. No meg ha lenne második robogóra pénzem, lehet, hogy én is ezt venném. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!