Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy 50-es robogót elakar...

Ha egy 50-es robogót elakar valaki adni alkatrészenként de még van rajta biztosítás akkor ki kell vonni a forgalomból?

Figyelt kérdés
vagy automatikusan kivonódik a forgalomból ha nem fizeti be már a következő évi biztosítást?
2016. jún. 7. 11:54
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
ki kell vonni
2016. jún. 7. 12:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Mit kell kivonni? Ennek nincs rendszáma, nincs kivonás!

Alkatrészként akarod eladni: bemész a biztosítóhoz és lejelented hogy megszünteted a biztosítást. Ha kérdik miért: nem eladás miatt, mert akkor mutatnod kellene adás-vételi szerződést.

Legegyszerűbb ha közlöd, meghibásodott, nem gazdaságos - sokba kerülne megjavítani, közlekedésre így nem alkalmas, biztosítást felmondod. Ennyi!

Ha alkatrészenként adod majd el, a fődarabokkal (váz, motorblokk) adnod kell majd adásvételi szerződét, hiszen azok beazonosítható darabok. De ezen kívül semmiféle "kivonatás" meg hasonlók nem kellenek.

Röviden:

1. Biztosítónál kötelezőt lemondani.

2. Robogót szétszedni

3. Alkatrészeket sikeresen árusítani.

Ennyi!

2016. jún. 7. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
25%
A biztosítást nem mondhatod fel csak úgy, meg kell várnod az évfordulót és előtte írásban jelezni a biztosítónak. Addig is nyugodtan eladhatod alkatrésznek! Forgalomból kivonni nem kell mert nincs rendszáma.
2016. jún. 7. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Biztosítás ha lemegy rola addig vársz vele.
2016. jún. 7. 22:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkor kell megvárni az évfordulót, illetve előtte a 30 napot, ha biztosítót akar váltani az illető. De itt nem erről van szó! Könyörgöm, mielőtt valaki hülyeséget beszél, nézzen már utána a dolgoknak!!!

2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról:

"19.§.

(6) A biztosító kockázatviselése a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a szerződés megszűnésének időpontjában, a szerződés biztosítási időszak végére történő felmondása esetén a biztosítási időszak zárónapján szűnik meg."

Mivel nem eladta, nem totálkárosra törték karambolban, nem ellopták, ilyenkor jön be ez a "közös megegyezés" ami minden biztosítónál létezik, csak utána kell kérdezni!!

Sőt, a normálisabb biztosítók ilyenkor az elvileg fordulónapig még fennálló, kimaradt időre szóló biztosítási díjat (időarányosan) vissza is szokták téríteni!

Kérek mindenkit aki adja a tanácsokat: előbb nézzen utána, mi a valóság, utána irkáljon!

2016. jún. 8. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Előzőhöz kiegészítés: a legnagyobb baromság, hogy várja meg amíg "lemegy" a biztosítás és majd megszűnik automatikusan. Persze, megszűnik, de mivel nem jelentette le, ezért ketyeg tovább a "fedezetlenségi díj"!! Érdemes lenne erről is tájékozódni a rossz tanácsok adása előtt!!!
2016. jún. 8. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Rosszul tudod sajnos, segédmotorra nincs fedezetlenségi díj, ugyanis nincs nyilvántartásba véve. A biztosítást sem lehet felmondani csak úgy. Idén már lejátszottam ezt a saját motorommal, azért tudom. A közös megegyezés nem azt jelenti hogy te nem fizeted tovább mert nincs kedved, sajnos. Ha eladom vagy ellopták és tudod igazolni, akkor tudod megszüntetni a biztosítást. Az évforduló előtt 30 nappal kell jelezni ha meg akarod szüntetni.
2016. jún. 8. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
Érdemes lenne utánanézni mielőtt hülyeségeket írogatsz! 😊
2016. jún. 8. 14:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Provata: akkor sz@r a biztosítód. Én is eljátszottam ugyanezt idén (ócska tragacs, bontásra ment), érdekes módon nekem meg lehetett szüntetni, egy sk. nyilatkozat kellett hozzá. Kb. két hét múlva a részarányos fennmaradó díjat is visszautalták. Erről ennyit. Részemről lezártam.
2016. jún. 9. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!