Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sok dízel Passat miért csörög,...

Sok dízel Passat miért csörög, csattog már-már fülsiketítő módon?

Figyelt kérdés
Olyan hangos, mint valami munkagép az útépítéseken, vagy egy teherautó. Már a sokadik ilyet látom, nem értem ez miért van és, hogy lehet elviselni az utastérben ezt a zajt?
2016. jún. 10. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó hangszigetelés :)
2016. jún. 10. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha kapnának 1 rendesen felújított adagolót és rendes csúcsokat, normális töltőnyomást, nem csörögne és nem füstölne egyik se. Szép rendes alapjárat lenne, viszont mivel adagolós, így hát sose lesz belőle common rail hang.
2016. jún. 10. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
A pd zajosabb szerintem. (tapasztalat)
2016. jún. 10. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért mert nagy részük PD (németül, Pumpe Düse) rendszerűek ezek a motorok durván járnak és bizony traktorokat idéző a hangjuk, nem véletlen hogy a VW már pár éve nem gyárt ilyen rendszerű dízel motorokat. Az alacsony fogyasztás és a jó menetdinamika miatt azonban sok tulajdonos elnézi neki ezt a kis szalonképtelenséget. ("lesz*rom a hangját, keveset fogyaszt")
2016. jún. 11. 09:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg azért mert a drága javítás vagy igénytelenség miatt nem javítják ki a hibájukat. Egy jól működő pdtdi-nek nem annyira zavaró a hangja. Alapjáraton hangosabb mint egy benzines de nagyobb fordulaton kb azonos erejű zajt fogsz hallani mondjuk egy 2.0 ás benzinesben és 2.0 pdtdi-ben is.
2016. jún. 11. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Engem speciel az adagolós 1.9 TDI jobban zavar, mint a PDTDI, mert előbbi elég magas hangokon csörömpöl, míg a PD-nek legalább jó mély, morgós a hangja.

Amúgy egy jó állapotú TDI-nek, akár PD, akár nem, nincs olyan hangos kerregése. Viszont sok elhanyagolt, kopott adagolós vagy kopott motoros autó már sokkal zajosabb lesz. Az utastérbe jellemzően alig hallatszik ez a zaj egyébként.

2016. jún. 11. 20:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Mert nincsenek karbantartva. Sokan azért veszik eleve, mert azt a pár litert megspórolják a benzineshez képest, mikor ilyeneken kell ugrálni, szerinted marad pénz a szervizre? Főleg hogy ettől még a kocsi megy, tehát nem olyan jellegű hiba.

A másik kategória akinek volna pénze rá, csak magasról leszarja.

Pedig a dízel egy jó konstrukció lenne, csak a sok ilyen mintapéldány miatt is lesz a köztudatban olyan amilyen.

2016. jún. 18. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!