Az autóitok fényszóróján lévő búra mennyi idő múlva vált mattá?
13 éves volt a kocsi mikor megvettem és nagyon matt volt a búra, olyannyira hogy észrevehetően jobban világított este a polírozás után.
Kétlem hogy előtte polírozták volna de egy pest megyei kocsi volt, lehet hogy garázst se látott korábban.
Szerintem attól függ hogy holt tárolod a kocsit mert többet áll otthon mint az utakon és a munkahely előtt.
Rokonom a 10 éves polóját gyakran az utcán tárolja és elég matt a lámpa. Másik rokonom garázsban tartja a 12 éves renault-ot és nem matt a búra.
Még azt se lehet mondani hogy a francia kocsié szarabb mint a németé :)
14-es! Lehet hogy ez is belejátszik, de nem feltétlenül! Egy adott típuson belül, ugyanattól a beszállítótól származó lámpánál is óriási különbségek vannak.
Nekem pl Egy H Astrán van. Sokszor elnézem, hogy az állandóan utcán parkoló, garázst sosem látott, hasonló karú 10-11 éves példányok némelyikének borzasztóan matt, sárgás a fényszórója. Alig látok át a plexin.
Az enyém is 11 éves, és használatban is van, mert ez alatt beletoltam lassan 270.000km-t. De úgy használom, hogy itthon garázsban áll, majd megyek 230km-t autópályán. Ahova megérkezek ott is fűtött teremgarázs várja. Vissza megint 230km, a saját garázsomig.
Nagyon sok múlik ezen. Így használva teljesen makulátlan a plexi. Se mattulás, se karc.
19 éves Nexián víztiszta... az ugye még üveg.
Lanoson 12 évesen totál bemattult
Nekem műanyag búrás és nem a naptól lett karcos/matt hanem a magasnyomású kézi mosótól. A vízsugárban vannak szemcsék (mosó program) és észrevettem hogy sok apró karc jelent meg a műanyag búra lakkozásán. A búra anyaga nem sárgult még meg.
Egy másik autómnak 10 éves korára elkezdett sárgulni de egy alapos polírozás megoldotta és újralakkozás nélkül ugyanolyan tiszta maradt évekig.
A kérdező is csak két autót láthatott még közelről.
Az egyik autóm 25 éves, a másik 16. Egyiken sem matt a búra. Mert üveg, nem műanyag, ilyen egyszerű ez.
Lehet polírozgatni a műanyagot is, tart is talán egy évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!