Hogyan gazdaságosabb ~ 50-es tempónál már ötösben,
vagy négyesben?
Figyelt kérdés
Friss jogsim van ,és hát átlag 4-esbe hagyom 45-50-nél még,nem kapcsolok feljebb az már nagyon kis fordulaton lenne.
Peugeot 206 1.6 -os benzines
2016. jún. 9. 15:52
1/7 anonim válasza:
Maximum 4-es, de bizonyos esetekben 3-mas. Ne szokd meg ezt a nagyon rossz szokást, hogy betolod a legnagyobb sebességbe ha kell, ha nem. Ezzel nem kíméled, hanem pont hogy nyírod a motort, mert túl alacsony fordulaton is erőlködik.
2016. jún. 9. 15:53
2/7 szántóvető válasza:
kell a fordulatszám a megfelelő olajnyomás miatt.szerintem is sok az 5.
2016. jún. 9. 15:55
3/7 anonim válasza:
Attól függ..
5dikben semmi esetre nem ajánlott. Mennyit forog 4dikben 50nel? Akkor egészséges, ha 2000 körül forog minimum 1800.De ez általában 3dikban szokott lenni..
2016. jún. 9. 16:56
4/7 anonim válasza:
Na úgy látom sokan nem értenek itt a dolgokhoz. Egyrészt ez abszolút-e a kocsid függvénye. A legkedvezőbb fogyasztás elérése érdekében, célszerű minél hamarabb és alacsonyabb sebességnél váltani a magasabb sebességfokozatra. Persze ez nem azt jelenti hogy 30-án be kell tenni 5-be. Nyílván szükséges az ideális fordulat is, egy ilyen 1.6-os benzines esetében ez 1500-2000 között tökéletesen jó városban. Ha tudsz folyamatos 50-es, vagy attól kicsit nagyobb tempót tartani, akkor teljesen okos döntés ha feltolod 5-be. Ugyanis ilyenkor úgy 1500-s fordulaton még szépen, rángatás nélkül jár a motor. Ha esetleg mégis rángatna akkor nem szabad erőltetni, akkor visszább kell váltani 4-be. Ilyen egyszerű. Alap esetben valóban 4. sebesség fokozat az ideális, de ha szeretnél egy kis üzemanyagot spórolni, akkor néha-néha ha úgy adódik nyugodtan felteheted 5-be. De ahogyan már mondtam, csak akkor ha nem rángat a motor. De egyébként én rendre felteszem 5-be, 55-60-as tempónál, a szintén 1.6-os benzines autómat. Ilyen 45 körüli sebességnél még maradjon a 4-es.
2016. jún. 9. 17:13
5/7 Tomcatters válasza:
Hol a leg gazdaságosabb?
Autó/motor/váltóattételfüggő
Konkrétan en 50 nel 3.4. Be járok egy olyan autóval amelyik 5.be 240+ a végsebessége nem ajánlatos 5.be 50 el menni ... lehet elbírná,de nem próbálgatom .. tiéd lehet birna az 50 5. be
2016. jún. 9. 18:41
6/7 anonim válasza:
Én 50km/h-nál még bőven 3.-at használok. 55-nél üzemmelegen sík úton egyenletes tempónál kapcsolom a 4.-et. Ekkor 1500 a motorfordulatszám. Ez alatt már érezhetően kínlódik a motor, úgyhogy meg se próbálom 50-nél az 5.-et erőltetni. Ennél valahol alapjárat környékén lehet a fordulat, ami nagyon nem optimális.
A Peugeot 206 váltóáttételezését nem ismerem. De csak addig válts fel, amíg nem búg, remeg, erőlködik a motor!
2016. jún. 9. 19:38
7/7 anonim válasza:
mondom en hogy 3dik lesz az :D
mit kell sporolni a kocsi kárára 3deci benzinen?
harmadikba neforogjon 1800 alatt azt helo. .nem kell ezt tul kattogni..
2ezres vectrammal is 3dikba mentem otwenet 1.8focusossal is..mindkettonek ez volt egeszseges
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!