Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan gazdaságosabb ~ 50-es...

Hogyan gazdaságosabb ~ 50-es tempónál már ötösben, vagy négyesben?

Figyelt kérdés

Friss jogsim van ,és hát átlag 4-esbe hagyom 45-50-nél még,nem kapcsolok feljebb az már nagyon kis fordulaton lenne.

Peugeot 206 1.6 -os benzines

2016. jún. 9. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Maximum 4-es, de bizonyos esetekben 3-mas. Ne szokd meg ezt a nagyon rossz szokást, hogy betolod a legnagyobb sebességbe ha kell, ha nem. Ezzel nem kíméled, hanem pont hogy nyírod a motort, mert túl alacsony fordulaton is erőlködik.
2016. jún. 9. 15:53
 2/7 szántóvető ***** válasza:
kell a fordulatszám a megfelelő olajnyomás miatt.szerintem is sok az 5.
2016. jún. 9. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól függ..

5dikben semmi esetre nem ajánlott. Mennyit forog 4dikben 50nel? Akkor egészséges, ha 2000 körül forog minimum 1800.De ez általában 3dikban szokott lenni..

2016. jún. 9. 16:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Na úgy látom sokan nem értenek itt a dolgokhoz. Egyrészt ez abszolút-e a kocsid függvénye. A legkedvezőbb fogyasztás elérése érdekében, célszerű minél hamarabb és alacsonyabb sebességnél váltani a magasabb sebességfokozatra. Persze ez nem azt jelenti hogy 30-án be kell tenni 5-be. Nyílván szükséges az ideális fordulat is, egy ilyen 1.6-os benzines esetében ez 1500-2000 között tökéletesen jó városban. Ha tudsz folyamatos 50-es, vagy attól kicsit nagyobb tempót tartani, akkor teljesen okos döntés ha feltolod 5-be. Ugyanis ilyenkor úgy 1500-s fordulaton még szépen, rángatás nélkül jár a motor. Ha esetleg mégis rángatna akkor nem szabad erőltetni, akkor visszább kell váltani 4-be. Ilyen egyszerű. Alap esetben valóban 4. sebesség fokozat az ideális, de ha szeretnél egy kis üzemanyagot spórolni, akkor néha-néha ha úgy adódik nyugodtan felteheted 5-be. De ahogyan már mondtam, csak akkor ha nem rángat a motor. De egyébként én rendre felteszem 5-be, 55-60-as tempónál, a szintén 1.6-os benzines autómat. Ilyen 45 körüli sebességnél még maradjon a 4-es.
2016. jún. 9. 17:13
 5/7 Tomcatters ***** válasza:
100%

Hol a leg gazdaságosabb?

Autó/motor/váltóattételfüggő

Konkrétan en 50 nel 3.4. Be járok egy olyan autóval amelyik 5.be 240+ a végsebessége nem ajánlatos 5.be 50 el menni ... lehet elbírná,de nem próbálgatom .. tiéd lehet birna az 50 5. be

2016. jún. 9. 18:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 50km/h-nál még bőven 3.-at használok. 55-nél üzemmelegen sík úton egyenletes tempónál kapcsolom a 4.-et. Ekkor 1500 a motorfordulatszám. Ez alatt már érezhetően kínlódik a motor, úgyhogy meg se próbálom 50-nél az 5.-et erőltetni. Ennél valahol alapjárat környékén lehet a fordulat, ami nagyon nem optimális.

A Peugeot 206 váltóáttételezését nem ismerem. De csak addig válts fel, amíg nem búg, remeg, erőlködik a motor!

2016. jún. 9. 19:38
 7/7 anonim ***** válasza:

mondom en hogy 3dik lesz az :D

mit kell sporolni a kocsi kárára 3deci benzinen?

harmadikba neforogjon 1800 alatt azt helo. .nem kell ezt tul kattogni..

2ezres vectrammal is 3dikba mentem otwenet 1.8focusossal is..mindkettonek ez volt egeszseges

most 1.9tdim van az birja 4ben 1500fordulaton

de ott alulrol van nyomatek..ugye dizel..

2016. jún. 9. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!