Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A sedan autókon miért nincs...

A sedan autókon miért nincs hátsó ablaktörlő?

Figyelt kérdés

2016. jún. 3. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert általában áramvonalasan vannak tervezve és menet közben a menetszél leviszi az esőt róla, én így tudom :)
2016. jún. 3. 23:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen,
2016. jún. 4. 02:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagy ritkán 1-2-n azért találni:

[link]

2016. jún. 4. 10:00
 4/11 anonim ***** válasza:
46%

Igazából úgy lehet megválaszolni, hogy a kombikon miért van?

Ugye vizes úton az autó hátánál ilyen hatalmas vízfüggöny alakul ki, amit felver az autó, és ez a koszos víz lerakódik a hátsó ablakra. Ezért kell az ablaktörlő, hogy le lehessen mosni menet közben is. Az ötajtós sedanokon is szokott lenni hátul ablaktörlő, bár nem igazán értem, hogy miért. Aa 4 ajtós sedánoknál már nincs erre szükség, mert a vízfüggöny úgymond nem ér el a hátsó ablakig.

2016. jún. 4. 11:11
 5/11 Beviz Elek ***** válasza:
Az enyémen pl van, de le is fogom szedni.
2016. jún. 9. 09:53
 6/11 veterán vas ***** válasza:
15%

A sedanokon, a kupékon, és általában a sportkocsikon azért nincs hátsó ablaktörlő, mert az ilyen autók vezetői NEM néznek hátra.

Számukra csak az ELŐRE irány képzelhető el. :)

2016. jún. 9. 12:35
 7/11 Beviz Elek ***** válasza:
A többi kocsiban ki néz hátra és mikor? Kitörne a nyakam a sok forgolódástól. Gondolj bele ha hátranézrk a pályán és véletlenül elmozdítom a kormányt. Simán összetöröm magam
2016. jún. 9. 14:29
 8/11 veterán vas ***** válasza:

Elek Úr!

Nem kell forogni, elég régen "föltalálták" a belső tükröt.

Mellesleg volt az előző hsz.-em végén egy kis piktogram. No ennyire gondoltam komolyan.

2016. jún. 10. 09:58
 9/11 Beviz Elek ***** válasza:
Tükör? Ja, ami középen volt és a két szélén? Azt leszedtem, normális családban a fürdőszobába szokták azt rakni.
2016. jún. 10. 11:15
 10/11 veterán vas ***** válasza:

Hja kérem, úgy könnyű, ha az embernek megadatik, hogy egy "normális családban" éljen.

Nálunk ez az opció szóba sem jöhet..... ;)

2016. jún. 10. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!