Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdésnek sok lenne egy...

Kezdésnek sok lenne egy Harley Davidson?

Figyelt kérdés
Most fogom csinálni a korlátlan jogosítványt, nincsen előképzettségem. Régóta álmom egy Harley, de nincsenek ismerőseim, akik tudnának tanácsot adni... Kezdésnek milyen lenne? Főként Vrod és Softail érdekel.

2016. jún. 3. 18:33
1 2
 11/15 veterán vas ***** válasza:
44%

Nem minden esetben tartom szükségesnek a fokozatosság elvét követni. Volt olyan barátom, aki simókával kezdte, aztán átült egy Viragora. Mind a kettővel sokat ment, majd jött a nagy amerikai. Második útján -úgy ahogy kell- földhöz verte magát. Idézem: ..az volt a baj, hogy annyira megszoktam a "kicsit".

Szerintem ha elhatároztad magad, és megcsináltad a jogosítványt, akkor kapjál bele. Akiben működik az egészséges önkontroll, az tisztában van a határokkal.

/bár a perecelés opciója minden esetben jelen van/ ;)

2016. jún. 5. 07:56
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Az én édesapám nyugdíjasként úgy döntött, hogy motorozni fog. Még srácként járkált kismotorokkal, nyilván nulláról kellett kezdenie. Gond nélkül megüli a nagymotort. Fokozatossag sehol nem volt, láss csodát, biztonságosan megy. Fokozatosság fiataloknak szerintem kötelező, de amikor az ember már elér egy érettségi szintet, akkor nem kell.
2016. jún. 5. 16:02
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Látom, hogy a sok "potenciális vesedonor" lepontozott, pedig nem szégyen megfogadni -egy volt motorversenyző- jó szándékú tanácsait.

Persze itt a gyíkon naponta látok kiírást, hogy "jó lesz első kocsinak 300 LE-s BMW?" vagy "első motornak H.D."??!

Pl. a szomszédomnak is hiába magyaráztam, hogy a 150 centis magasságával ne vegyen Hayabusát, amiről le sem ér a lába.

Azután amikor pl. piros lámpát kap és eldől, csak egy-két járókelő segítségével képes felállítani a motort.

Na csá.

Én itt befejeztem.

2016. jún. 6. 10:24
 14/15 A kérdező kommentje:

Autónál mondjuk nem értem, mitől kell annyira félni. Ha érzi a kuplungot és a gázt az ember, akkor nem indul meg a 300 Lóerős BMW az univerzumba fénysebességgel.

Nyilván, többről van szó, pláne egy motor nagyobb odafigyelést igényel.

2016. jún. 6. 18:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez hozzaallas es egyeni kepessegek kerdese. Es attol függ, mit varsz el egy motortol es hogyan szeretnel motorozni.

Ha egy-ket nyari hetvegen teszel egy kört es jo erzes nezegetni egy gyönyörü motort a garazsban es anyagilag nem vag hanyatt, akkor miert ne kezdened egy H-D-vel?

Ha azonban meg szeretnel tanulni motorozni, azt nem egy Harleyn fogod tudni megcsinalni (es föleg nem a jogositvany megszerzesevel). Erre mindenkeppen valami könnyü, nyomatekos, fordulekony motort ajanlok. A Supermotok erre tökeletesen alkalmasok. Pl. Ktm, Aprilia, Ducati stb.

Par intenziv szezon utan ugy fogod tudni vezetni a Harleyt is, ahogyan kell, nem pedig, minha egy elefanton ülnel. (Itt elnezest a sok kapuzarasi paniktol szenvedö uriembertöl, akik ugy gondolja, hogy a lebiggyesztett, összeszoritott ajkaktol neznek ki menön a mocin.)

2017. jan. 4. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!