Kezdésnek sok lenne egy Harley Davidson?
Nem minden esetben tartom szükségesnek a fokozatosság elvét követni. Volt olyan barátom, aki simókával kezdte, aztán átült egy Viragora. Mind a kettővel sokat ment, majd jött a nagy amerikai. Második útján -úgy ahogy kell- földhöz verte magát. Idézem: ..az volt a baj, hogy annyira megszoktam a "kicsit".
Szerintem ha elhatároztad magad, és megcsináltad a jogosítványt, akkor kapjál bele. Akiben működik az egészséges önkontroll, az tisztában van a határokkal.
/bár a perecelés opciója minden esetben jelen van/ ;)
Látom, hogy a sok "potenciális vesedonor" lepontozott, pedig nem szégyen megfogadni -egy volt motorversenyző- jó szándékú tanácsait.
Persze itt a gyíkon naponta látok kiírást, hogy "jó lesz első kocsinak 300 LE-s BMW?" vagy "első motornak H.D."??!
Pl. a szomszédomnak is hiába magyaráztam, hogy a 150 centis magasságával ne vegyen Hayabusát, amiről le sem ér a lába.
Azután amikor pl. piros lámpát kap és eldől, csak egy-két járókelő segítségével képes felállítani a motort.
Na csá.
Én itt befejeztem.
Autónál mondjuk nem értem, mitől kell annyira félni. Ha érzi a kuplungot és a gázt az ember, akkor nem indul meg a 300 Lóerős BMW az univerzumba fénysebességgel.
Nyilván, többről van szó, pláne egy motor nagyobb odafigyelést igényel.
Ez hozzaallas es egyeni kepessegek kerdese. Es attol függ, mit varsz el egy motortol es hogyan szeretnel motorozni.
Ha egy-ket nyari hetvegen teszel egy kört es jo erzes nezegetni egy gyönyörü motort a garazsban es anyagilag nem vag hanyatt, akkor miert ne kezdened egy H-D-vel?
Ha azonban meg szeretnel tanulni motorozni, azt nem egy Harleyn fogod tudni megcsinalni (es föleg nem a jogositvany megszerzesevel). Erre mindenkeppen valami könnyü, nyomatekos, fordulekony motort ajanlok. A Supermotok erre tökeletesen alkalmasok. Pl. Ktm, Aprilia, Ducati stb.
Par intenziv szezon utan ugy fogod tudni vezetni a Harleyt is, ahogyan kell, nem pedig, minha egy elefanton ülnel. (Itt elnezest a sok kapuzarasi paniktol szenvedö uriembertöl, akik ugy gondolja, hogy a lebiggyesztett, összeszoritott ajkaktol neznek ki menön a mocin.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!