Alu vagy vas toronymerevítő?
Figyelt kérdés
Egy amolyan Colin Chapman filozófiájú autót alakítgatok, szóval eléggé számítana a súly.2016. jún. 1. 20:08
1/9 Beviz Elek válasza:
Ha számít akkor miért kérdezed? :D
2/9 anonim válasza:
Ha "eléggé számítana a súly", akkor nincs is kérdés. Az alumínium toronymerevítő könnyebb, tehát azt kell használnod.
3/9 A kérdező kommentje:
De ha nem merevít semmit, akkor mindegy ha fel se rakom és akkor még könnyebb :D Szóval, hogy az is fog valamit merevíteni?
2016. jún. 1. 22:01
4/9 A kérdező kommentje:
... a gyengesége ellenére?
2016. jún. 1. 22:02
5/9 anonim válasza:
Attól függ milyen aluból/ötöveztből csinálod. Szerintem ha tisztességesen hátba verlek egy 12-es AlMgSi rúddal azt a veséid nem köszönik meg :D
Alumínium ha számít a súly.
6/9 Beviz Elek válasza:
Biztos vagyok benne hogy csinálnak valami könnyű de erős ötvözetet, kérdés hogy mennyivel drágább. Nézz körbe a neten.
Az enyémbe gyárilag vas van, nem tudom hogy mi miatt döntöttek emellett.
7/9 anonim válasza:
Már miért ne merevítene az alu? Toronymerevítőnél - jó esetben - nem arról van szó, hogy Ezermester Jóska a TSz-gépműhelyben levág egy darabot a colos vascsőből vagy kiszabja ugyanezt a darabot a hombár háta mögött a földbe süppedt, ismeretlen alumíniumból. Az alu toronymerevítők jó minőségű, magnézium-szilícium ötvözetű alumíniumból vannak, amik nagy szilárdsággal bírnak, ráadásul a profiljuk is olyan, hogy az is növelje a merevséget. Végeredményként az alu toronymerevítő van olyan merev, mint az acél, csak könnyebb és drágább, mert többe kerül az alapanyag, nehezebb megmunkálni és lehet, hogy drágább eljárásokat kell használni (pl. acélból az egyszerű, varrat nélküli cső elég a kívánt merevséghez, aluból meg valami profilanyag kell, hogy érjen is valamit). Jó minőségű termékeknél tehát nem kell attól félni, hogy az alumínium toronymerevítő nem merevít semmit, csak összecsuklik az első terhelésre.
9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! Akkor alu lesz.
2016. jún. 3. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!