Miért becézik -szar- -nak (merga) a Mercedest? Szerintem van az olyan patinás és jó autó, hogy ilyen becenév nem illik hozzá. Nekem ugyan nincs Mercedesem, de nem örülnék neki ha mások lépten-nyomon "mergának" (szar) neveznék.
Ennek az elnevezésnek semmi köze az általad írt szóhoz, szókapcsolathoz!
Ez csak kialakult a köznyelvben, hogy Merga, Merdzsó, Merci, stb... mint ahogy a BMW-nél a bömös, bömbi, bimmer vagy akár a Peugeot-nál a PUG, de gondolom egy csomó ilyen van még.
Szerintem ezek csak sima szlengek nem kell túlragozni, és szerintem rajtad kívül másnak ez nem is ugrott be erről!
Látom te az a fajta vagy, aki szeret sértegetni másokat arctalanul és névtelenül (nagy bátorságra vall). Már akkor használtam internetet, amikor neked még a liberó lecserélése volt a legsürgetőbb problémád, és ha beírod a "gugli"-ba hogy canis merga (így G-vel) rengeteg találatot dob ki és mind a kutyaszarra utal. Na most, lehet hogy a latinban ez D-vel van, de ettől még milliók ismerik G-vel.
Nem is erre irányult a kérdésem, hanem hogy miért van annyi ostoba ember, aki ugyanezt a szót használja a Mercedes-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!