Egy Anna nevű harminckét éves nőnek illik becenevet használnia? Ha igen, mit?
MINDEN életkorban használhat valaki becenevet, függetlenül a hivatalos keresztnevétöl és a nemétöl.
Viszont bemutatkozni csak teljes: családi és keresztnévvel illik hivatalos helyen, baráti társaságban viszont olyan néven szokás, ahogy az illetö szeretné, hogy szólítsák.
Az Anna nevet miért ne lenne szokás becézni?
Mellesleg akármikor mondhatja, hogy jobban szeretem, ha "becenév" szólítanak. Ebben nincs semmi kivetnivaló.
Köszönöm a válaszokat :)
Ancsa, Nusi -- van még olyan becenév, aminek a használata szerintetek természetesnek hat? Ha például azt mondaná, hogy ő Anni, akkor biztos furcsán néznének rá, és Annának hívnák továbbra is.
Nekem az Anni éppen hogy jónak tünik. Ha ö azt a becenevet szereti, akkor ragaszkodjon hozzá, rövidesen megszokják és úgy fogják szólítani.
Nekem volt kolléganöm, aki a "Babika" megszólításhoz ragaszkodot 44 évesen, és minimum 25 kg fölösleggel. Tényleg mindenki így szólította, de ennek ellenére elég nevetséges volt, mert semmi babaszerü nem volt a nö megjelenésén.
Köszönöm mindenkinek!
Tehát Anni, Ancsa, Nusi, Annus néni ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!