Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó 700. 000 Ft-ért?...

Első autó 700. 000 Ft-ért? Mit tanácsoltok? Help pls!

Figyelt kérdés

29 éves lány vagyok, 10 éve van jogsim, eddig még nem volt saját autóm, bár egész sokat vezettem, rokonok autóit (kölcsönadva stb).

Most adódott egy olyan helyzet, hogy van 700.000 Ft-om, amiből vennék egy használt autót. Tudom, ez nem nagy összeg, plusz ezen felül még számolni kell a vásárlás/átírás költségeivel is! Meg az első szervizkor felmerülő javítandó dolgokkal is. (Nincs is a 700e Ft kőbe vésve emiatt, lehet több is)

Milyen autót vegyek?

Ami fontos, hogy ne legyen kombi, ne legyen "sedan", viszont legalább 4 ajtós legyen (idős, beteg szüleimet kellene néha vinnem orvoshoz és egyéb helyekre).

Valamint ami fontos, az a megbizhatóság. Hogy ne kelljen első körben ráköltenem minden megtakarításomat a vételáron felül.

Ami még fontos (vessetek meg érte!), hogy az autó nézzen is ki valahogy!:) Tudom ennyi pénzért.. pl. nagyon tetszenek a Citroen c3-ak és a formaviláguk.

Benzines autót vegyek gondolom és ne dizelt, mert ahogy olvasgatom, azok megbizhatóbbak.

A fogyasztás nem "annyira" fontos, nem napi használatú kocsi lenne, de autópályán és városi közlekedésre is használnám

Ahogy olvasgatok, a km óra állása az egyik legfontosabb dolog még, de itt sok az átverés.

Nem szeretem a Suzuki Swift-eket és a Daewoo-kat.. pedig tudom, biztos megbízható autók, de idegenkedem tőlük...

Mit tanácsoltok? Esetleg valami konkrét hirdetés? Heelp.. teljesen tanácstalan vagyok, napról-napra egyre kevesebb kedvem van megnyitni a hirdetési oldalakat, nepitelet.hu oldaltól már lassan csömöröm van:(

2016. máj. 25. 17:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Olyat vegyél ami tetszik. Itt úgysem fogsz egyöntetű válaszokat kapni.
2016. máj. 25. 18:27
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Ezert most megfognak követni, de én a francia autokat kerülnek a helyedbe, es az olaszokat is, nezegess valami japánt v. nemet autot.

Pl.: Toyota yaris 1.3 2003 koruli( mondjuk ez kicsitt dragabb, de megbízható) vagy Golf 1.4,1.6, Opel Corsa c stb.

2016. máj. 25. 18:36
 3/15 anonim ***** válasza:

nissan micra, skoda fabia, ford fiesta, opel corsa,

De ha nem írtad volna hogy a swifteket nem szereted csak azt ajánlanám

"Ha mindenki suzukit venne a szerelőknek nem lenne munkája"

Ezt bármelyik szerelő megerősíti neked.

Ha nem hiszed kérdezz meg párat:)

Egyébként ennyi pénzből már asszem lehet venni egy újjabb féle swiftet az első évjáratokból 2005-06 osat alap felszereltséggel.

És azok azért elég jól, modernűl néznek ki szerintem.

Egyébként az állapot a lényeg nem a tipus.

De te mint minden nő ugyis az alapján fogsz dönteni hogy melyik tetszik.

Vagyis hogy melyik "cuki" :-D

2016. máj. 25. 19:03
 4/15 anonim ***** válasza:
Yaris +1
2016. máj. 25. 21:40
 5/15 viktor caunter válasza:
ha jótakarsz honda jazz,toyota yaris.nehogy vegyél golfot,főleg benzinesbe főleg ne..20 ft ot nem érnek.autó szerelőknek való.
2016. máj. 25. 22:23
 6/15 anonim ***** válasza:
A francia autók is rendesen működnek, persze csak a magyarok ócsárolják, mert csesznek karbantartani az autóikat, egy izzó cseréjére is akkor vetemednek amikor már egy sem ég, azt tudni sem akarom hogy a motorháztetőt mikor nyitják fel, esetleg a gumikra mikor vetnek egy pillantást, esetleg akkor amikor már baj van.
2016. máj. 25. 23:48
 7/15 anonim ***** válasza:
Érdekes, akkor más autó mégis mért megy jól a szerinted ilyen igénytelen gazdáknál?:D
2016. máj. 26. 00:14
 8/15 anonim ***** válasza:
2016. máj. 26. 11:55
 9/15 anonim ***** válasza:
#7 Ki mondta hogy a francia kocsik nem mennek jól? Nem túlzok de minden utcában legalább 5 Renaultot látok minimum és nem is a legolcsóbbakat. Ha annyira szar, akkor miért járnak annyian francia kocsikkal hm? Nekem a mostani Ford előtt Renault volt, semmi bajom se volt vele. Tipikus sznob általánosítás, többnyire olyanoktól akik még az életbe nem is vezettek olyat amit épp kritizálnak.
2016. máj. 26. 15:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolso! Nalunk a családba volt egy szalonból kihozott Peugeot 307 2.0 hdi, rendesen karban tartva, es megis allandoan csak a baj volt kb 2, 3 hónap autozas 2 het szerviz, szoval totál szívás volt az egesz

A mostani 2007 Toyota yaris 1.3 benzin van benne 120k kilométer 90% városi használat mellett meg csak olaj meg szuro csere volt, ami azert nagy különbség.

2016. máj. 26. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!