Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw 320d (e46) mi a véleményetek?

Bmw 320d (e46) mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2-ezres dizel fogyasztása? Megéri ilyen autot venni? Tapasztalatok?

2016. máj. 19. 21:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

" Mert tudják hogy a keletieknek 200.000 km "

Ezt rosszul tudod, nálunk 100 Ezer a határ, ezért minden aztóban 85 Ezer körül van magyarországon.

"ők már eleve kedveskednek az eladásra szántak esetében egy kis visszatekeréssel."

Nem a német, az jobban fél. Kasselben jártam a helyi hivatalnál, na ott Volt minden féle rendszámtartó a töröktől a románig. Ők tekergetik.

2016. máj. 20. 14:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem vennék a helyedbe. Kollégámnak van 1,6 ért vette 2004es. 2 év 40000km alatt több mint 1 milliót költött rá.Jöttek elő sorban a hibák (turbo ,kettőstömegű,futőmű...)és ez folytatódik a következő a motorfelújítás lesz. Ja és hólyagosodik a festék sok helyen. Én inkább vennék egy 316 vagy 318at. Nem fogyastanak sokkal többet(főleg városon kívül, de ilyen autókat többnyire oda veszik) kevesebb gond kevesebb hibalehetőség van velük.
2016. máj. 20. 15:15
 13/17 anonim ***** válasza:

" Mert tudják hogy a keletieknek 200.000 km "

Ezt rosszul tudod, nálunk 100 Ezer a határ, ezért minden aztóban 85 Ezer körül van magyarországon.

Azért tekeri 200.000 környékére az összes nepper az órát mi? Meg érdekes módon ennyinél áll meg a legtöbb magyar használtautó órája és most már sok németországi autóé is.

"ők már eleve kedveskednek az eladásra szántak esetében egy kis visszatekeréssel."

Nem a német, az jobban fél. Kasselben jártam a helyi hivatalnál, na ott Volt minden féle rendszámtartó a töröktől a románig. Ők tekergetik.

Ez a szokásos sztereotipia. Az ősnémetet se kell félteni de természetesen ott sem a magánember a ludas hanem az ottani nepper. Annyi igaz hogy náluk sok nepper nem ősnémet.

Az ősnémetek szeretik még beleöntögetni az autóba a sok motorjavító adalékot. Prolong és a többi. Mert csak.

2016. máj. 20. 15:22
 14/17 anonim ***** válasza:

Annyival kijavítom most az előző választ hogy ez a 200.000 km visszatekerési határ a hazai autóknál 2012 év végéig volt. Azóta elkezdtek nőni az autókban a kmrek. Annyival amennyit azóta mentek ezekkel az akkor 200.000 kmre visszatekert autókkal. Mert most már hazai használtautót csak a hülyébb nepperek tekerik. Akiket nem is nehéz lebuktatni.

A külföldről hozottakat tekerik továbbra is bártan mert azok még nincsenek benne a magyar nyilvántartásban.

2016. máj. 20. 16:06
 15/17 anonim ***** válasza:

#13 és 14

Nincsenek sztereotípiáim, itt élek már rég ahhoz hogy legyenek. A németek többsége (na nem a keleti) elég töketlen ilyen szempontból azért nem is tekergetik. Sok dolgot csak azért nem csinálnak meg, meg mert csak hallották, de utána már nem járnak. Pl. egy ismerősöm vett elektromos szaunát a pincébe, meg a kertbe sima faházat. Mondom én vennék faszenes hordószaunát a kertbe inkább. Erre mondja, jaj de hát mennyit kell adózni rá inkább nem. (utánajártam, ha valaki nagyon becsületes akar lenni, akkor lehet ellenőrizttetni kéményseprővel és kerül akár 40 euróba is az ellenőrzés.

És hogy ne csak offot írjak, kérdezem hogy szól-e valaki ha veszek "csáp"-ot, hogy felemehessem az autót, mert sokmindent magam megcsinálok. Az egyik kolega hogy jajajjj tüv-fel be kell vizsgáltatni évente és sok pénz. Megkérdeztem egy törököt, azt monta kell a francot, csak ha valaki hivatalosan akar dolgozni. Ők is maguk között gányolnak és senki Sem kérdezi. (más kérdés hogy van egy echte sváb ismerősöm a boden see környékéről, ő is maga gányol otthon és van mindene, nem hivatalosan, tehát van kivétel)

És még sorolhatnám hogy mi minden nem igaz amit otthon kitalálnak.

Visszatérve az eredeti témára,szerintem itt nem tekert órájú autókat néztem, és láttam az elmúlt 22 éveben pár autót. A törökökkel is csak az a negatív tapasztalatom, hogy kiadják az ójautóért a pénzt, olyanokkal járnak hogy én irigylem. Majd ha lelakták, 300 Ezer km-rel el akarja adni, pöccre indul a Motor, lóg minden a futóműnél, szétrázza a lendkerék a kasznit, és nem érti hogy miért nem tetszik, "há a Motor top, tüv van, csak bele kell ülni". Nem értettte miért veszek inkább 2 ezerrel többért olyant amiben ezek nem játszanak.

2016. máj. 20. 18:24
 16/17 anonim ***** válasza:
a nyugatiak meg már a 320d helyett nem, 330d-t vesznek, tehát nem dízel bmw-t hanem bizony megveszik a sor 6 benzinest ami valójában való az autóhoz. Másrészt, viszont a 320d is kiváló, időben olajcsere, és odafigyelő tulajjal sok százezret elmennek ezek a dízelek. Ajánlom, hogy facebookon márkacsoportokba nézelődj ott többnyire fanatikusok vannak akik nem csak azért veszik mert béjemvé hanem tényleg odafigyelnek rá.
2018. aug. 27. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

"Ajánlom, hogy facebookon márkacsoportokba nézelődj ott többnyire fanatikusok vannak akik nem csak azért veszik mert béjemvé hanem tényleg odafigyelnek rá."

Az igaz hogy márkafanatikusok de hogy 90%-uk nem ért ahhoz amit vezet az biztos mert terjesztik a sok hamis információt. Aki 20d-t keres az eleve meg fogja kapni tőlük a képébe a szokásos ökörséget hogy 4 henger az nem BMW és a 6 henger az örökké tart és a többi hülyeséget. Ettől még szerethetik az autót és külthetnek rá ez nem vitás. Kell is rájuk költeni.

A másik hogy ez már egy két éves kérdés :) Azóta már vehetett és meg is utálhatta és el is adhatta azt a BMW-t :)

Utó-irat: Azóta megkédeztem egy kereskedőt. 150e km alatt ők kevés kilométeresnek szokták nevezni az autókat és csak 200 000 km felett költenek a visszatekerésre. Azaz költöttek mert most már hivatalosan tilos tekerni. Mert azt tapasztalják már 20 éve hogy 200 000 a lélektani határ a magyaroknál. A 100 000 km még a Lada ezeröcsi és egyéb KGST hulladékoknál volt a lélektani határ. Azóta már szerencsére ezek a KGST hulladékok eltűntek és átvették a helyüket az igazi AUTÓK amiknek 100 000 km felér egy délutáni kocogással már ami a motorjukat és a futóműveiket illeti.

2018. aug. 28. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!