Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen autó tényleg egy...

Egy ilyen autó tényleg egy "roncs"?

Figyelt kérdés
Egy másik témakörben az autónkról volt szó, egy 13 éves Ford Focus. Van benne 220ezer km, kicsit elhanyagoltuk a karosszériát, ezért a küszöb és a sárvédő rozsdás már, de még bőven javítható. Motorikusan is rendben van, persze 1-2 dolog már cserés lenne, de még így is ér az autó 6-800 ezret. Egy csomó minden új benne: vezérlés, generátor, önindító, fékek...stb. Erre - bár a másik kérdésnek nem ez volt a lényege - de folyamatosan azt kapom az ottani válaszolóktól, hogy mit akarok egy ilyen "roncs" autóval, egy "roncsot" már nem kell féltegetni...stb. Én nem úgy vettem észre, hogy a magyar utakon sokkal több jobb autó járna, nem is értem, amikor az autók 2/3-a kb. 1 millió Ft alatti értékű, az országot autós cikkekben már úgy emlegetik, mint Európa roncstelepét meg Európa használt autó lerakó helyét, akkor hogy szólhatnak le ennyien egy ilyen autót. Én úgy látom, a magyar utakon ez még bőven átlagos autó, abszolút nem érdemel leszólást, sem a "roncs" jelzőt. Ti mit gondoltok erről? Miért mondja azt valaki egy ilyen autóra, hogy roncs? Ennyien mászkálnak az országban ennél jobb autóval, és csak én nem látom?
2016. máj. 18. 11:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10 évesen a legtöbb autó még nem rozsdás.

Vagy hogy gondoltad? 10 éves lesz az autó és jön a rozsdatündér aki varázsütésre rozsdássá teszi? Hogy 9 évesen még teljesen jó de amikor betölti a 10et akkor hirtelen rozsdás lesz?

Nem kortól függ a rozsdásodás hanem a karbantartástól.

Ezért kellene odafigyelni az autóra és elvinni ilyen szempontból is átnézetni. Megelőzni a bajt ugye üregvédelem meg alvázvédelem alkalmazásával. Ha átnézéskor látnak egy pár mm kezdődő rozsdásodást azt le tudják kezelni.

Vannak rozsdásodásra hajlamos régebbi autók de ezekből kevesebb van. Azok a régebbi Fordok pont ilyenek. A régebbi Fordoknál olyan szar volt a festés hogy rozsda nélkül is képes volt leválni a fémről. Van még rosszabb is. Az első pápaszemes Mercik 5 évesen már szépen rozsdásodtak.

2016. máj. 18. 12:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Én is ezt látom, hogy sokan erőn felül vesznek milliós autókat, csak hogy legyen mit mutogatni. Szerintem ez a szánalmas, hitelből vett milliós autókkal játszani az ember agyát, meg leroncsozni más autóját. A családban vannak nagyon olcsó autók is, 1-200 ezresek, de még azokat sem szóltam le soha.
2016. máj. 18. 12:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Úgy látom, nem csak a régi Focusok rozsdásodnak ennyire, a Fordnál ez általános probléma. Bár a szüleim 14 éves Nissanja is vastagon rozsda már, 8-10 évesen is az volt, ahogy egyik ismerősünk Mazdája is 7-8 évesen már rozsdás volt.
2016. máj. 18. 12:41
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
16 éves autóm van, 1 helyen van rajta rozsda. Egy kőfelverődés helyén a motorháztetőn. Ha már az ízek küszöbök rohadnak akkor tényleg el van hanyagolva csúnyán, mert akkor ott alul több helyen is hasonló a helyzet, csak nem látod. Ha a motor el van hanyagolva egyszer akkor azzal már cska a gond lesz. Nyilván a belső tér is ugyanilyen színvonalú. Meg gondolom elfogult is vagy a sajáttal szemben. Szóval bármennyire is fáj, kategóriájában inkább "roncs", még ha ez neked sértő is és idézőjelesen kell venni a jelzőt
2016. máj. 18. 12:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk 10 év körüli autóknál azért nem épp okés a rozsda
2016. máj. 18. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!