Egy másik témakörben az autónkról volt szó, egy 13 éves Ford Focus. Van benne 220ezer km, kicsit elhanyagoltuk a karosszériát, ezért a küszöb és a sárvédő rozsdás már, de még bőven javítható. Motorikusan is rendben van, persze 1-2 dolog már cserés lenne, de még így is ér az autó 6-800 ezret. Egy csomó minden új benne: vezérlés, generátor, önindító, fékek...stb. Erre - bár a másik kérdésnek nem ez volt a lényege - de folyamatosan azt kapom az ottani válaszolóktól, hogy mit akarok egy ilyen "roncs" autóval, egy "roncsot" már nem kell féltegetni...stb. Én nem úgy vettem észre, hogy a magyar utakon sokkal több jobb autó járna, nem is értem, amikor az autók 2/3-a kb. 1 millió Ft alatti értékű, az országot autós cikkekben már úgy emlegetik, mint Európa roncstelepét meg Európa használt autó lerakó helyét, akkor hogy szólhatnak le ennyien egy ilyen autót. Én úgy látom, a magyar utakon ez még bőven átlagos autó, abszolút nem érdemel leszólást, sem a "roncs" jelzőt. Ti mit gondoltok erről? Miért mondja azt valaki egy ilyen autóra, hogy roncs? Ennyien mászkálnak az országban ennél jobb autóval, és csak én nem látom?
Te mondtad hogy rozsdás és a motorban pár dolgot ki kéne cserélni. Ez a legtöbb embernél azt jelenti hogy rossz állapotban van. Főleg hogy te mondtad hogy kicsit elhanyagoljátok. És ha a felületen van rozsda akkor az már rég rossz, mivel ki tudja alatta milyen állapotok vannak.
És igen, itthon az autók egy részét megilleti a roncs jelző, egyesek szemében a te autód is.
2016. máj. 18. 12:02
2/15 anonim válasza:
Nem. Hagyd a francba, csak magadnak keresed a bajt. Egyébként is, jobban esik némelyeknek, ha zríkálhatják a másikat...te meg rácuppansz..
2016. máj. 18. 12:03
3/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy lenne olyan autó 10 év felett, ami ne lenne rozsdás. Mondom ezt úgy, hogy a családban 5 db 10 év feletti autó van, de mindegyik 2-3 évente karosszériásnál van a rozsda miatt. Van még egy újabb Focusunk, ami 9 éves, ezek szerint az is roncs. Pedig sokszor úgy látom, az még átlag felett is van Magyarországon az autókat elnézve.
2016. máj. 18. 12:04
4/15 anonim válasza:
Miért foglalkozol azzal, hogy más mit gondol? Ha neked jó az a Ford, akkor használd egészséggel. Nem kell foglalkozni mások véleményével. Amúgy a többségnek tényleg jobb kocsija van azért.
Az átlagautók életkora 12 év, a Ford Focus meg egy elég vacak konstrukció volt mindig is. Én utáltam, amikor volt. Zajos volt autópályán, és nehezen fűtött fel télen (dízeles volt), fagyoskodtam sokat az utastérben. Ugyanennyi idős autóban elég sok olyan van, amelyik jobb a Focusoknál.
2016. máj. 18. 12:05
5/15 anonim válasza:
A legtöbb 10 éves autónál nincs rozsda, csak ha elhanyagolják.
2016. máj. 18. 12:05
6/15 anonim válasza:
Nem minden 10 év fölötti autó rozsdás. Aki törődik az autójával, nem hanyagolja el, annak nem rozsdás az autója. Apám kocsija 16 éves (Citroen), és nem találnál rajta rozsdát.
2016. máj. 18. 12:07
7/15 anonim válasza:
Azért nevezték roncsnak, mert el van hanyagolva, legalább is külsőleg. A kora alapján nem lóg ki az átlagból, de tizenéves autótól is elriadnak, ha azt látványosan marja a rozsda.
2016. máj. 18. 12:09
8/15 A kérdező kommentje:
Elnézést, azt kifelejtettem, hogy abban a kérdésben nem beszéltem az autó állapotáról, csak annyit írtam, hogy egy 7-800 ezres autó, semmi mást, idáig még a márkát sem írtam le. Magyarán látatlanban egy 7-800 ezres autót leroncsoz egy csomó magyar.
Egyébként nem tudom, honnan lenne az átlag magyarnak ennél sokkal jobb autója, mikor külföldön dolgozó ismerőseink sem hajtanak a mi két autónknál semmivel sem jobb autókat, pedig ők aztán megengedhetnék maguknak. Ja, hogy a 8 milliós autót megveszik 20 évre, havi 50 ezer forintért, havi 80 ezres fizetésre?! Úgy aztán könnyű más autóját leszólni.
2016. máj. 18. 12:15
9/15 A kérdező kommentje:
A Fordokról meg annyit, hogy sem apám, sem apósjelöltem, sem a barátaink nem győzik dicsérni a 2-es Focusunkat. Egyszerűen meglátják az elegáns bézs belsőt, a tágas belső tereket, vezetéskor megtapasztalják az autó nagy nyomatékát, hogy milyen dinamikus motor van benn és mindenki ilyet akar. Volkswagen, Nissan, Opel korabeli autó tulajdonosok.
2016. máj. 18. 12:19
10/15 anonim válasza:
Szard már le.
Sokszor az roncsozza le ezeket az olcsóbb, régebbi megbízható kocsikat, aki erején felül vett (netán hitelre) valami villantósabb kocsit, aztán gatyája rámegy a szervizre.
Nekem kevesebbet ér a kocsim, mint a havi fizetésem... oszt? Pöcc röff indul, minden működik rajta, elvisz mindenhova, ha kirohad alólam megy a bontóba. Ha valami barom összetöri nem omlik össze az életem, mert zsebből veszek egy hasonlót....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!