Szabad venni Honda Accord-ot 270000 km-el?
1998-2002 gyártott Honda Accord-ot szeretnék venni, 1.8 vagy 2.0 literes motorral. Sajnos a keretbe csak olyan autók férnek bele, amelyek 250-280000 km-t futottak. (Ez évi 15-20000km, ami reális)
Ha valakinek van tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban meg tudná mondani, hogy szerinte szabad-e ilyen futásteljesítménnyel megvenni?
Hát nem tudom, a kora nem feltétlenül indokolná, hogy telibefújják. Én nagyon alaposan megnézném, meg hozzáértővel az alvázvédőzést is.
Az egyik kérdésnél jól leírta egy válaszoló, hogy ha hozzá nem értő gányolja össze az alját, akkor több kárt is okozhat.
De mindegy, ez is egy lepontozott válasz lesz, mert nem a Honda az isten:)
Nálam nem a Honda az isten, egyszerűen szimpatikusak az autóik.
A teljes fényezéssel nekem is fenntartásaim vannak, de jobban belegondolva szerintem csak a csomagtartót fényezték, én meg félreértettem.
Telefonban azt mondta, hogy amikor vette cserélve volt a csomahtartó és csak szórógittel volt lefújva. Mivel voltak rajta horzsolások, az egészet újrafényeztette.
Valószínűbb hogy a csomagtartóra gondolt csak, de majd rákérdezek. :D
Szabad venni :) Volt ilyen 6.gen.-em 1.8-as motorral, de az kicsit kevés volt a kasztnihoz és nem is fogyasztott kevesebbet a 2.0-ál. Ez a 2.0-ás a legjobb választás ennél a generációnál. Ha hozzáértő kezek szerelték, nem lehet gondja! Nekem 210 volt benne amikor eladtam, de olyan halk járású motorja volt, hogy az elején többször ráindítóztam, mert azt hittem nem jár :D
Most egy 13 éves 7. gen.-em van, 290.000 km-el vettem! Most tartok 312 ezernél, de olyan, mintha egy max. 5 éves autó lenne! Igaz az előző tulaj csak pályázott vele és 10 ezrenként szervizeltette.
Megnéztem múlt hétvégén az autót.
Műszakilag elég jónak tűnt, a motor csendes, menet közben sincsenek rendellenes zörejek, kartergáz melegen sem látható. Futóművek nem kopognak, egyenesen fut, szűk kanyarban sem kopog. Kuplung is rendben volt.
Az utastér belül kissé kopott volt, de nem olyan gázos.
Viszont tényleg az egész újra lett fényezve, kevesebb mint egy éve.
Ennyi idő után persze még szép, nem látszik semmi probléma, de azért annyira nem lett igényes. Nem szedték szét rendesen, pl a sárvédő kerék felőli élén lévő fekete műanyagcsíkot is simán lefújták.
Így nem tudom hogy mennyire volt alapos az előkészítés, mennyire lesz tartós a fényezés.
Nem igazán merném így megvenni.
Eközben találtam egy másikat, még nem néztem meg, de az eladó saját bevallása szerint van kb 8 cm-nyi rozsdásodás a bal hátsó sárvédőíven, illetve a jobb oldalát meghúzták, az ajtók újra lettek fényezve, de elvileg szakműhelyben.
Ezt 150000-el többért hirdetik mint a másikat. Nincs túl közel, érdemes egyáltalán megnézni a rozsda miatt?
Ha máshol rendben van, akkor megnézném. Egy sárvédőívcsere+fényezés az egész.
Az alját is nézd meg rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!