Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabad venni Honda Accord-ot...

Szabad venni Honda Accord-ot 270000 km-el?

Figyelt kérdés

1998-2002 gyártott Honda Accord-ot szeretnék venni, 1.8 vagy 2.0 literes motorral. Sajnos a keretbe csak olyan autók férnek bele, amelyek 250-280000 km-t futottak. (Ez évi 15-20000km, ami reális)

Ha valakinek van tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban meg tudná mondani, hogy szerinte szabad-e ilyen futásteljesítménnyel megvenni?

2016. máj. 16. 21:57
1 2
 1/18 Tomcatters ***** válasza:
80%
Nekem 2004 es 7.gen van ,bar enyembe csak 143 ezer van nulla hibával,viszont van ismerőseim köztt nem egy ami 450-500futott hiba nélkül mindegyik 2 literes benzines .. ha karban volt tartva az semmi egy ilyen motornak
2016. máj. 16. 22:02
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg milyen állapotban van, km önmagában sokat nem jelent még.
2016. máj. 16. 22:06
 3/18 Beviz Elek ***** válasza:
60%

Az még csak bejáratós.

Viccet félretéve, nézd meg az állapotát. Kasztni+motor a legfontosabb.

2016. máj. 16. 22:53
 4/18 anonim ***** válasza:
13%

Én nem vennék. De mást sem ennyi futással.

Az oké, hogy most még jó állapotú esetleg, mert oda volt figyelve rá. De gondolom te sem 20-30.000 gondtalan km-t akarsz, hanem lényegesen többet. Az autók pedig óhatatlanul is öregednek a futással.

Meg kellene fontolni egy kisebb kategóriás autót és máris elég lehet a keret egy kevesebbet futottra

2016. máj. 17. 07:22
 5/18 A kérdező kommentje:

Mindenképp megnézem az állapotát, úgyis az alapján döntök. Csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra ilyen futásteljesítményű autókkal kapcsolatban.

Nyilván nem lesz problémamentes, hiszen használtautó. De nem mindegy hogy kisebb felújításokra, alkatrész cserékre van szükség, vagy pedig a motor adja meg magát.

2016. máj. 17. 14:40
 6/18 Beviz Elek ***** válasza:

Minden az előző tulajokon és rajtad múlik. Nem rosszak a kor japán motorjai, nekem 2 Nissanom van, mindkettő 300e fölött és nyugodtan elindulok bárhová mert tudom hogy meg is fogok érkezni.

Ezeknél a régebbi vasaknál nem árt ha az embert ért kicsit az autóhoz, sokszor előfordulhat kisebb, zavaró meghibásodás, nem újak hogy csak eltekerd a kulcsot és menj.

Nagy előnye hogy nincs annyi elektronika benne, kevesebb hibalehetőség, kisebb az esélye hogy egy hibakóddal dekkolj a pálya szélén.

Másik előnye, hogy már gombokért megveszed a bontott alkatrészeket, ha 350nél megáll a motorod véglegesen, akkor aprópénzért beteszel egy másikat.

2016. máj. 17. 15:52
 7/18 A kérdező kommentje:

Ez igaz, nem túl drága hozzájuk már az alkatrész.

Valamennyire azért értek is az autókhoz, karbantartásokat, alapabb dolgokat akár én is meg tudok csinálni.

Egyébként konkrét példaként ezt a példányt néztem:

[link]

Ha leírásban lévő cseréket, nagyszervizt, alvázvédelmet tényleg elvégezte, az elég gondos gazdára utal szerintem.

Mi a véleményetek?

2016. máj. 17. 17:28
 8/18 Tomcatters ***** válasza:
Szép példány, én megnézném a helyedbe :)
2016. máj. 17. 18:20
 9/18 Beviz Elek ***** válasza:

Telefonról nem igazán látni hibát, megnézném előben.

A kasztnit nézd át, az olajat-vizet és ha van rá mód egy kompressziómérés.

A többivel nem igazán foglalkoznék, én pl egy donorból átépítettem az enyémet. Olcsón eladtam egy csomó alkatrészt így ami maradt nekem az ingyen volt, amit belepakoltam azt minimum másik 200ért kellett volna megvegyem.

2016. máj. 17. 18:26
 10/18 A kérdező kommentje:

Telefonban azt mondta, hogy voltak rajta horzsolások, ezért az egészet újrafényeztette.

Szerintetek? :) Gondolom ha szakszerűen csinálták nem lehet baj.

Mindenesetre holnap megnézem.

2016. máj. 17. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!