Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor cserélnétek le ezt az...

Mikor cserélnétek le ezt az autót?

Figyelt kérdés

2002-es Skoda Fabia 1.4-es benzines, 190 ezer km. Mikor érik meg a cserére egy ilyen autó? Mikor éri meg már inkább fiatalabb autót venni, mint mindig szervízelni? Mennyit ér egy ilyen autó? Esztétikailag nincs a toppon, karcok, hiányzó utastéri darabok... De műszakilag nincs vele semmi probléma.

Köszönöm!

2016. máj. 9. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
A pénztárcádtól függ, én akkor cserélném amikor egy komolyabb javítás kerül kilátásba (pl váltó, motorfelújítás)
2016. máj. 9. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Én meg pont nagyjavítás előtt nem cserélném le, mert ha az új tulajnál döglik be a vásárlás után akkor nem csak a javíttatást fizetheted hanen ha beperel, vagy visszaviszi akkor mit csinálsz? Én már jártam úgy. Ha pillanatnyilag úgy érzed, hogy jó és eladnád aklor válj meg tőle. De ezzel az autóval még lehet más sokáig boldog lesz.
2016. máj. 9. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Ha nincs felesleges pénzem, akkor kizárólag esztétikai okok miatt nem cserélném le, ha egyébként műszakilag jó.

Ha rendszeresen nagyobb összeget kell rá költeni, ha nem érzem már biztonságosnak, akkor cserélném le.

2016. máj. 9. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

Lehet, hogy én voltam naiv, de nem arra gondoltam, hogy rejtett hibával adom el a kocsit...

Első voltam

2016. máj. 9. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát igazából pénztárca függő, tételezzük fel, hogy veszel egy új autót, garanciális szerviz évi 40 ezer ft körül van, de egy opel, vagy kia márkáról beszélek. Akkor biztosítás, gondolom kötsz cascot stb... az pl. nekünk kötelező+ casco évi 70 ezer ft, a fabiara szerintem harmadát fizeted ( nem bónusz nullába vagyok). Tehát az új autó nem is annyira olcsó, plusz fékbetétek stb ugyan ugy kell majd. Egyébként tény és való, hogy szép megbizható nem robbansz le pár évig stb..

HAsználtan veszel egy jól kinéző fiatalabbat azzal meg lehet pont bele választol, épp egyik barátom szivta meg, vett egy diesel fordot és 10 hónap, 21 ezer km után elkezdte most az olajat enni és füstölni. Ja egy 170 ezres turbó csere már volt.

Két járható utad van, hajtod még szétnem esik, simán elmegy 300 ezer km-t ha ugy használtad utána eladod, vagy veszel egy újat vagy pár 10 ezer kilóméteres autót. De ha veszel egy 4 éves tekert órájú kacatot akkor ugyan úgy kell majd állandóan szervizelni. Én megtartanám ha nem tudsz a korábban emlitett autót engedni. Álapottól függ 400 ezertől 1,5 millióig, de utóbbi kevesebb km 100 e alatt, meg nagyon szép állapotban. Függ felszereltségtől, álapottól látatlanba nem lehet mit mondani. Egy rossz választással nem leszel előrébb mint a skodáddal :)

2016. máj. 9. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
44%

Azért biztos nem hogy mutassam a szomszédoknak hogy nekem egy újabb autóm van mint ahogy szokás Magyarisztánban.

Ha a 100.000 KMen túl lesz de inkább valahol 200.000 km előtt és akkor is csak azért mert az órát nem akarom visszatekerni és ennyi KMrel még eladható.

Ha műszakilag lenne vele probléma akkor megcsináltatnám de nem lesz mert ez egy megbízható príma autó amit márkaszervizben szoktak ellenőrizni és ha lenne valami szólnának.

Hogy az autód esztétikailag nincs a toppon azt nem kell bánni mert ha veszel egy új autót akkor lehet hogy az első parkoláskor meghúzza valaki vagy nekikoccannak megkarcolják rányitják az ajtót kőfelverődések és mindenféle egyéb sérülések. Ezek miatt cserélgethetnéd akár havonta az autót.

2016. máj. 9. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ameddig használni akarod használd. :)
2016. máj. 9. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!