Suzuki Ignis 1.3 benzin /2003. 06 havi (újabb) / Kell szelephézagot állítani ezen a típusú autón?
Nem kell, nem is lehet házilag.
Elvileg, előírás szerint ellenőrizni kéne 30 000 kilométerenként, de elég macerás.
Gyakorlati tapasztalatok alapján 2-300 ezreket elmennek úgy hogy nem megy el nagyon a hézag, amennyit kopik a szelepszár vége és a vezétműtengely, annyival ez alatt az idő alatt beljebb ül a fészekbe a szelep. (mikronokról beszélünk.
Az "állítás" módja amúgy méretpontos hézagolópogácsák cseréjével történik, nincs semmi szó szerinti értelemben vett állítási lehetőség.
Köszönöm a gyors választ!
Egyébként 98000km-el vettem az autót,azóta viszont már belement 100000km, úgyhogy szerintem itt lenne az ideje ránézni azokra a pogácsákra, mert már van egy kis klattogós hangja a motornak.
Úgy látom páran csak írnak, nem olvasnak.
Leírtam, hogy NEM hidrotőkés, és NEM lehet állítani. Állítás alatt a tőcsavarral, kontraanyával történő állítást értem. Kizárólag az elkopott (nem szokott...) hézagoló pogácsa cseréjével lehet "állítani".
A kezelési utasítás erről semmit nem ír. A szakszervizeknek szóló leírás írja az ellenőrzést 30 000 kilométerenként, és a hilóg a tűrésből, akkor csere.
Barátom Ignise 350 000 km-nél lett hengerfejes (élettartama felét németországi sztrádán töltötte padlógázon, lehet hogy ezért), tömításcserén kívül mást nem kellett tenni, a hézag nem ment el csak attól, hogy használva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!