Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyszerűen nem akar beindulni...

Egyszerűen nem akar beindulni az autóm! Renault Clio 2001-es évjáratú mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Autómmal van valami baj. Most hoztam el a szerelőtől aki Renault szervizben dolgozott de sajnos nem tudta megcsinálni mert azt monda , hogy ez az autó "jó". Szóval. Elvittem hozzá elmondtam neki hogy nem szokott beindulni. Próbálja , siker, siker,siker elment telefonálni mire visszajött nem indult be a kocsi. Most az egyszer megörültem ennek, hogy vére nem nézz hülyének és megfogja csinálni. Otthagytam 3 napot. Inditásgátlóra gyanakodtam de amikor elforditom a kulcsot az a piros lámpa villogás helyett piros fényre vált ami azt jelenti , hogy felismeri a kulcsot. Én úgy tudom ha nem lenne gyújtásnál full pios az a lámpa akkor nem ismerné fel ebből gondolom , hogy az inditásgátló jó. Ő is ezt mondta. Szóval az a kocsinak a problémája ha elfordítom a kulcsot az a piros lámpa folyamatosan piros. Egyszerűen nem akar eltűnni. Olyankor hiába indítom soha nem fog eltűnni. Várok egy kicsit akkor sem. Megtörlöm a kulcsot akkor sem. De van amikor jó és van amikor várni kell egy órát. Amikor sokáig nem használom beülök és jó. De amikor használtam és tegyük fel bemegyek vásárolni egy helyre mire visszajövök akkor biztos hogy egy órát szenvedni fogok. Leveszem a sarut , kikapcsolom a rádiót akkor sem. Folyamatosan az a kis lámpa piros és mellette a stop tábla is ég. Olvastam indításgátlónál olyat , hogy a kulcsot elejét húzzam végig a betonon mintha rajzolnék akkor átmenetileg jó lesz. Egyszer ez bevált. Gondolom szerencsém volt. És az a vicc ,hogy rádugta gépre és semmi hibakódot nem mutatott ki.. Valaki tudna ebben segíteni , hogy mi lehet a probléma? Valakinek volt már hasonló problémája? Mit tudtok tanácsolni? Előre is köszönöm a válaszokat.
2016. máj. 4. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Vidd be márkaszervizbe.
2016. máj. 4. 22:04
 2/3 anonim ***** válasza:
49%

A kulcsot hiába törölgeted vagy csiszolod a betonon, semmit se ér. A kulcs fejében van egy transzponder ami vezeték nélkül ad jelet.

Én inkább a vevőjét próbálnám kicserélni, ami a gyújtáskapcsolóra van rászerelve. bár néha csak kontatkt hibás a csatlakozójánál.

Ez a vevő, ha leveszed a kormányoszlop burkolatot, akkor megtalálod a csatlakozóját:

[link]

2016. máj. 5. 07:21
 3/3 anonim ***** válasza:
49%

Egy szak szervízbe ki tudják olvasni mi a baja. Akár az is lehet amin előttem irták. Nekem teherautóval volt hasonló problémám. Ugyan ilyeneket javasoltak. (beton,).

De a szervízbe a kiolvasás, meg a javítás tíz perc volt. A világítás vezérlés szarakodott. Azóta jó.

2016. máj. 5. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!