Chevrolet Spark kocsim ékszíja indításnál visít, így utazhatunk vele?
Az van, hogy férjem nagyapja elhunyt
Németből utazunk haza Magyarországra. A kocsit 2 napig hordtam azervizbe, de az ékszíj eszelősen csikorog. Akkor ha megy klíma/fűtés, és a kuplungot lassan engedem fel kis gázadásnál.
Egyszer hallottam, hogy így visít és elszállt akormány. Kaptam új ékszíjat is. Rá is feszítettek, de ha megy a klíma, felvisít.
700km az út oda. Nagyon félek, hogy elpatkolunk...
Pontosan írtad le a jelenséget, nekem ugyan ez van öt éve. Akkor vettem egy szíjat, de a szerelő azt mondta, ne cseréljem ki, mert felesleges.
túlfeszíteni sem szabad, mert akkor a csapágyat teszi tönkre szép lassan..
hadd sivítson, fél perc és bemelegszik, abbahagyja.ez a generátor terhelése miatt van, nagyon nehezen forgatható a generátor ilyenkor. Ez minden autónál így van, némelyik sivít, a zöme nem..
nem száll el a kormány, az autók nem úgy vannak kitalálva, hogy ilyenből baleset legyen..
Ne félj, nem patkoltok el..biztos, ami biztos, a szembejövő kamionnal ne találkozzatok...na az veszélyes.
nyugi.Jó utat.
Ha nem percekig csinálja, akkor nem kell nagy feneket keríteni neki, viszont nem árt felülvizsgál(tat)ni a szíj által hajtott segédberendezések csapágyazását.
Ha a csapágyak rendben vannak, akkor a szíj állapotát kell szemmel tartani, ha nagyon repedezett akkor cserélni kell. Lehet kapni szíjhajtásokhoz csúszásgátló sprayt, az azonnal elmúlasztja a visítást, de viszonylag gyorsan tönkre is megy a szíj tőle, mert az roncsolja a gumit, lévén ásványolaj termékről van szó. Pár száz kilométert le lehet éppen vele autózni, de utána a szíj az kuka lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!