Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Odaadnátok a furgont egy...

Odaadnátok a furgont egy friss jogosítványos sofőrnek?

Figyelt kérdés

Árut szállítok hosszított, és magasított VW LT-vel, és kaptam egy segédet a cégtől a rakodáshoz.

Igazából valakinek a valakije a srác a felső vezetésből, mert nem szoktak ennyire fiatal munkatársakat felvenni (18 éves, 21-től vesznek fel még rakodókat is)

A főnököm szólt,hogy engedjem vezetni a srácot is, de én nem szeretném, mert a furgon az én felelősségem, volt,hogy egy faág megkarcolta az oldalát, és nekem kellett kifizetnem.

Mondtam a főnöknek,hogy nem vállalom a felelősséget ha a srác vezet, ő meg mondta,hogy pedig a furgon az én felelősségem, de ha nem vezet a srác nem is fog megtanulni.

Mint megtudtam 2 hónapja van jogsija, és így már főleg nem engedem a saját szakállamra.

Sőt, azt találták ki,hogy egy céges személyautóval majd érte kell mennem mert egy távoli szerelőállomáson adjuk le péntek délután a kocsit, és onnét vissza kell jutnunk a telepre, és majd ő viszi oda a furgont, én meg a személyautóval érte megyek.

De én ezt fordítva képzelem, mert a szgk. nem az én felelősségem, és hiába , én 5 éve vezetem a furgont, bárki bármit mond, nem egy kisautó, nem való ilyen fiatal és tapasztalatlan sofőrök kezébe.Én sem tartom magam túl tapasztaltnak, és még én is hibázok ezzel a kocsival, pedig ismerem.Lehet,hogy ügyesebb sofőr mint én, de nem bízok benne.

Nektek mi a véleményetek, túlreagálom, vagy teljesen jogos?

(nem szólok a főnöknek, egyszerűen nem adom át a volánt, és a telepnél kiteszem a srácot,hogy jöjjön utánam a személyautóval, én meg megyek is majd a szerelőhöz)

2016. máj. 1. 14:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Márt kéne a srácnak válalnia ha a fönöke utasitja?
2016. máj. 1. 20:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Semmi esetre sem!!!!

Még ha az előző életéből is elővesz akármilyen papírkát, akkor sincs semmi rutinja!

Gyakoroljon máshol!!!

Egy kezdő bébiszitterre sem bíznád a gyereked, egy friss diplomás orvos kése alá sem feküdnél egy műtét alatt, egy pár napos papírral rendelkező fodrászhoz sem ülnél be, és még sokáig sorolhatnám.

Egyszer pont így voltam én is pár éve. Persze a srác nagyon nagy mellénnyel jött, és azt hitte, hogy mert én nő vagyok ő többet tud nálam (nekem több kategóriával több jogsim volt, de erről fogalma nem volt).

Aztán a főnök azt mondta, hogy menjek el vele egy próba körre, de tényleg a belváros sűrűjébe (Bp) és a legnagyobb forgalomba.

Hát mondanom sem kell, hogy csoda hogy élek.

2016. máj. 1. 23:51
 13/14 anonim ***** válasza:

"Még ha az előző életéből is elővesz akármilyen papírkát, akkor sincs semmi rutinja! "

Ez olyan mint mikor 20 éveseket keresnek 10 év tapasztalattal a szakmában... Honnan legyen rutinja, ha oda sem engedik a kormányhozz, vagy a kezdő orvosnak honnan legyen majd tapasztalata, ha soha nem adják a kezébe a szikét??

2016. máj. 2. 11:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem is volt kisérőm, én autópályán adtam neki oda. Őr- Nyiregyháza között gyér a forgalom, ott ment vele, aztán visszaültem én, mert éppségben akartam Porto-ba megérkezni. Félt a srác menni vele, előzéskor a kamion elébe úgy visszaszedte az Iveco-t, azt hittem lekapjuk a kamion orrát, jött is a légkűrt.

Én nem adnám neki oda, azóta nekem se volt kisérőm, barátnőm néha jön velem, de ő tud menni az Iveco-val. A vezetéshez érzék kell, én 3 hónapos jogsival ültem az Iveco-ra, nemrég kaptam az 500 000 km-es balesetmentes oklevelet. Most van 2,5 éve jogsim

2016. jún. 2. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!