Odaadnátok a furgont egy friss jogosítványos sofőrnek?
Árut szállítok hosszított, és magasított VW LT-vel, és kaptam egy segédet a cégtől a rakodáshoz.
Igazából valakinek a valakije a srác a felső vezetésből, mert nem szoktak ennyire fiatal munkatársakat felvenni (18 éves, 21-től vesznek fel még rakodókat is)
A főnököm szólt,hogy engedjem vezetni a srácot is, de én nem szeretném, mert a furgon az én felelősségem, volt,hogy egy faág megkarcolta az oldalát, és nekem kellett kifizetnem.
Mondtam a főnöknek,hogy nem vállalom a felelősséget ha a srác vezet, ő meg mondta,hogy pedig a furgon az én felelősségem, de ha nem vezet a srác nem is fog megtanulni.
Mint megtudtam 2 hónapja van jogsija, és így már főleg nem engedem a saját szakállamra.
Sőt, azt találták ki,hogy egy céges személyautóval majd érte kell mennem mert egy távoli szerelőállomáson adjuk le péntek délután a kocsit, és onnét vissza kell jutnunk a telepre, és majd ő viszi oda a furgont, én meg a személyautóval érte megyek.
De én ezt fordítva képzelem, mert a szgk. nem az én felelősségem, és hiába , én 5 éve vezetem a furgont, bárki bármit mond, nem egy kisautó, nem való ilyen fiatal és tapasztalatlan sofőrök kezébe.Én sem tartom magam túl tapasztaltnak, és még én is hibázok ezzel a kocsival, pedig ismerem.Lehet,hogy ügyesebb sofőr mint én, de nem bízok benne.
Nektek mi a véleményetek, túlreagálom, vagy teljesen jogos?
(nem szólok a főnöknek, egyszerűen nem adom át a volánt, és a telepnél kiteszem a srácot,hogy jöjjön utánam a személyautóval, én meg megyek is majd a szerelőhöz)
Miért a Te felelőséged a furgon?
Ez csak természetes, hogy nem adod neki oda, én se adnám főleg nem 2 hónapos jogsisnak. Nekem fél éve van meg, még a Suzukim méreteit se szoktam meg és mindig lefulladok vele, nos ebből a szempontból ha sok ilyen van az nem tesz jót a önidnítónak.
Ez egy kis vállalkozás, így vannak sajátosságai (a főnökök kedve szerint 3-an alapították őket nevezem főnöknek).
Az egyik sajátosság, hogy mindenkinek van egy furgonja, és azért mindenki vállalja a felelősséget, és ők beírják,hogy melyik rendszámú kocsit ki merre vezeti, és hiába adom át a társamnak, a kocsi marad az én nevemen, ők azt nem írják át.
Körülbelül 10 furgon, 3 nagy teherautó, 5 személyautó, és 3 traktor van.
Körülbelül 30-40-en dolgozunk itt.
Mindenképp add át neki a volánt, az, hogy csak két hónapja van jogosítványa nem jelent semmit, lehet hogy jobban vezet mint te.
Ahol én kezdtem dolgozni anno nálunk is voltak kisteherautók, személyautók.
Volt 4 éves jogosítványom, személyautós tapasztalat volt, kisteheres is(de az csak amolyan beugró munka volt), vezettem teherautót, buszt, traktort, szóval igazán semmi se volt új, de nagyobb gyakorlatom csak személyautón volt.
Főnökkel leültünk beszélni, mármint az autóvezetésről.
Rakományrögzítés, károkozás, kresz stb.
Na akkor egy próbakör.
Üljünk be a Ford Transitba aztán egy kör a városba csúcsforgalomban, megvolt, majd vissza az asztalhoz. Elővette a meghatalmazásokat, az összes autóhoz, hogy innentől kezdve vezethetem, és rajta kívül csak én vagyok az aki vezetheti az összeset. Tehát az akkor még pár hónapos Ford MOndeót, amivel úgymond tárgyalni járt, senki másnak nem engedte, csak nekem.
Vannak olyan munkatársaim, akiknek huszon éve van jogosítványuk, de a Transitot nem vezethetik csak személyautókat, van aki a Mondeón kívül vezethet mindent, és van aki semmit se vezethet.
Mint később kiderült kamionozott régen a főnök, ezért is volt ilyen próbaút.
Származott belőle csomó előnyöm is, vittem őt tárgyalásra, a családját ide-oda, lányait az ország másik végébe a nagyszülőkhöz, mindenzt tanulóként, munkaidőben, pluszpénzért.
Szóval add meg neki az ésélyt.
Alapvetően itt nem azzal van a gond, hogy a srácnak mióta van jogsija.
hanem azzal, hogy veled akarják a felelősséget vállaltatni olyanért, amit főnöki utasításra teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!