Milyennek kell lennie az automata váltó olajnak? Ha kicseréltetem, javít a váltás minőségén?
Sziasztok! Van egy 1996-os Mercedesem. Első autóm. Megnéztem a motorolajat, teljesen rendben van. Mostanában váltáskor a legtöbbször ránt/üt egyet, ami nagyon zavar. Megnéztem a váltóolajat, és hát eléggé nem olajszerű a cucc. Világos barna, mintha vízzel lenne keverve a kóla. Sajnos érezni is lehet benne nagyon apró szemcséket. Ez gondolom így nem jó.
El szeretném vinni olaj- és olajszűrő cserére. Ezért kb mennyit kérhetnek el, csak hogy tisztában legyek vele?
Ha kicseréltetem a szűrőt és az olajat, továbbra is fog ütni/rántani a váltó?
Előre is köszönöm a válaszokat!
a mercid pontos tipusszáma alapján rá tudsz keresni, milyen tipusú váltó van benne, és arra mit ír elő a gyár? Hány százezer után kell szűrőt cserélni, milyen olajra tervezték.
amit leírtál az olajról, az már kakukk..
az olaj, és a váltó-szűrő árán kívül a szerviz óradíja a mérvadó. Az saccperkábé7-15 e szokott lenni...ha ezt tudod, akkor nagyjából belőheted a kiadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!