Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek 500 000 -...

Milyen autót vegyek 500 000 - 600 000 forintért?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, meg szeretném venni életem első autóját, kb. a fent leírt összeget tudnám rászánni. Mit javasoltok, mi lenne a jó választás?

Fő szempontok: kis fogyasztás, megbízhatóság, egyszerű szervizelhetőség.

Napi szinten városi közlekedésre használnám, de két hetente kicsit nagyobb távra (50-100 km) is mennék vele főúton vagy autópályán. Néha megpakolnám horgászcuccokkal, szóval nem árt, ha van benne hely, de nem ez a legfőbb szempont, mert a dolgaim relatíve kis helyen elférnek.

Magamtól a fogyasztás miatt inkább dízelt vennék, még akkor is, ha városi közlekedésre a benzinest jobban ajánlják.

Eddig ezekben gondolkodtam, nagyjából ebben a sorrendben:

Audi A3 (1996–2003)

Volkswagen Golf IV

Skoda Fabia (1999–2007)

Opel Astra G

Opel Corsa C

Peugeot 206

Fiat Punto (1999-2003)

Fiat Bravo (1995-2002)

Honda Civic (1995-2000)

Suzuki Swift (1992-2003)

Érdekelne a véleményetek az említett típusokról, illetve bármilyen más ötletet is szívesen fogadok ebben az árkategóriában! Dízel vs. benzines, pro és kontra összehasonlítás is jöhet, érdekel, hogy mit gondoltok erről a fentebb leírt dolgok ismeretében.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. ápr. 30. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Swift, Golf, Astra ezekböl.
2016. ápr. 30. 19:15
 2/7 anonim ***** válasza:
48%

Ezek közül szerintem a Skoda Fabia-nak legjobb az ár-érték aránya, és nagyobb valószínűséggel találsz belőle jobb állapotú, kevésbé leharcoltat 500-600 kilóért, mint egy A3-as Audiból, vagy IV-es Golfból. Van belőle 1.9 szívó- és turbódízel is, inkább a turbót ajánlom, mert az legalább megy, és alig fogyaszt többet.

Régi Swiftet feleennyi pénzből is kapsz, nem tudom ez az 500-600 ezer a komplett budget, vagy erre még rászánod az egyéb költségeket, így pl. átírás, kötelező biztosítás, szervízelés. Hogyha teljes egészében 600 ezer Ft-od van autót venni, akkor érdemes meghúzni a határt úgy 400 ezer Ft-nál ami az autó vételárát illeti. Na ebben az esetben a Swift a tuti befutó (igaz ebből dízel nem is tudom létezik-e egyáltalán), mert a G Astrából még nem kapsz jót ennyiért, max F Astrából tudom ajánlani az 1.7-es ISUZU dízeles változatot. A Corsa C meg rendkívül túl van árazva szerintem, és nem olyan jól sikerült pedig.

A benzin-dízel pro és kontrának nem ugranék neki, Te magad is tudod, hogy évi 15-20.000 km alatt nem ajánlatos dízelt venni, de nem tilos.

2016. máj. 8. 23:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a korrekt választ!

Logikus érveket nézve tényleg a Fabia lehet a befutó több szempontból is. Ám egy A3-as vagy egy 4-s Golf szebb. De amit írtál, azzal egyetértek: valószínűleg leharcoltabbak lesznek, mint egy átlagos ember hétköznapi használatra befogott Fabiája.

2016. máj. 8. 23:29
 4/7 anonim válasza:
48%
ha tudsz talalni jo minosegut akkor szerintem civic. furgek egesz jol fogyasztanak ha jol karban van tartva kimegy a vilagbol is fillerekert van ertuk alkatresz es merethez kepest eleg tagasak. viszont ehhez az is kell hogy ne egy hengerfejes szetsufnizott joskas szart hanem egy tenyleg jo allapotban levo peldanyt talalj ami ha nem ertesz hozza (amit gyanitok mivel most veszed az elso autod) eleg rizikos szoval ha van valami szerelo ismerosod jo ha veled megy.
2016. máj. 9. 17:38
 5/7 anonim válasza:
fabia, golf, a3 árban is kb így vannak. van 1.9sdi motoros meg a turbós változatok. az sdi tényleg alap motor városban még ellehet vele menni de amúgy nem igazán gyorsul de ha ez nem probléma akkor jobb állapotut lehet találni ebben az árban. ezek a turbós motorokkal sincs nagy baj még viszonylag egyszerűek.
2016. máj. 9. 18:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

#4 Mindenképp szerelővel mennék. Ráadásul ismerős szerelővel, aki nem fog rosszat tanácsolni.

2016. máj. 9. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Akár egy új Swift (2005-) is beleférhet.
2016. dec. 17. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!