Milyen autót vegyek 500 000 - 600 000 forintért?
23 éves vagyok, meg szeretném venni életem első autóját, kb. a fent leírt összeget tudnám rászánni. Mit javasoltok, mi lenne a jó választás?
Fő szempontok: kis fogyasztás, megbízhatóság, egyszerű szervizelhetőség.
Napi szinten városi közlekedésre használnám, de két hetente kicsit nagyobb távra (50-100 km) is mennék vele főúton vagy autópályán. Néha megpakolnám horgászcuccokkal, szóval nem árt, ha van benne hely, de nem ez a legfőbb szempont, mert a dolgaim relatíve kis helyen elférnek.
Magamtól a fogyasztás miatt inkább dízelt vennék, még akkor is, ha városi közlekedésre a benzinest jobban ajánlják.
Eddig ezekben gondolkodtam, nagyjából ebben a sorrendben:
Audi A3 (1996–2003)
Volkswagen Golf IV
Skoda Fabia (1999–2007)
Opel Astra G
Opel Corsa C
Peugeot 206
Fiat Punto (1999-2003)
Fiat Bravo (1995-2002)
Honda Civic (1995-2000)
Suzuki Swift (1992-2003)
Érdekelne a véleményetek az említett típusokról, illetve bármilyen más ötletet is szívesen fogadok ebben az árkategóriában! Dízel vs. benzines, pro és kontra összehasonlítás is jöhet, érdekel, hogy mit gondoltok erről a fentebb leírt dolgok ismeretében.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Ezek közül szerintem a Skoda Fabia-nak legjobb az ár-érték aránya, és nagyobb valószínűséggel találsz belőle jobb állapotú, kevésbé leharcoltat 500-600 kilóért, mint egy A3-as Audiból, vagy IV-es Golfból. Van belőle 1.9 szívó- és turbódízel is, inkább a turbót ajánlom, mert az legalább megy, és alig fogyaszt többet.
Régi Swiftet feleennyi pénzből is kapsz, nem tudom ez az 500-600 ezer a komplett budget, vagy erre még rászánod az egyéb költségeket, így pl. átírás, kötelező biztosítás, szervízelés. Hogyha teljes egészében 600 ezer Ft-od van autót venni, akkor érdemes meghúzni a határt úgy 400 ezer Ft-nál ami az autó vételárát illeti. Na ebben az esetben a Swift a tuti befutó (igaz ebből dízel nem is tudom létezik-e egyáltalán), mert a G Astrából még nem kapsz jót ennyiért, max F Astrából tudom ajánlani az 1.7-es ISUZU dízeles változatot. A Corsa C meg rendkívül túl van árazva szerintem, és nem olyan jól sikerült pedig.
A benzin-dízel pro és kontrának nem ugranék neki, Te magad is tudod, hogy évi 15-20.000 km alatt nem ajánlatos dízelt venni, de nem tilos.
Köszönöm a korrekt választ!
Logikus érveket nézve tényleg a Fabia lehet a befutó több szempontból is. Ám egy A3-as vagy egy 4-s Golf szebb. De amit írtál, azzal egyetértek: valószínűleg leharcoltabbak lesznek, mint egy átlagos ember hétköznapi használatra befogott Fabiája.
Köszönöm a válaszotokat!
#4 Mindenképp szerelővel mennék. Ráadásul ismerős szerelővel, aki nem fog rosszat tanácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!