Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi autó megvásárlása...

Az alábbi autó megvásárlása után, miket kell még fizetnem, és mennyibe kerülnek azok a dolgok?

Figyelt kérdés

Ez az autó.

[link]

Első autóm lenne, friss jogsis vagyok. Családba csak nekem van B-s jogsim. Fogalmunk sincs, hogy mi mennyibe kerül egy autóvásárláskor. Ezért valaki kérem írja le nekem, hogy az olyanok mint az átíratás, súlyadó meg biztosítás, meg zöldkártya stb ami csak kell hozzá, hogy végén azt mondhassam, hogy végre az enyém, és igazoltatásnál korrekt papírokkal tudok szolgálni. Ez a cél. Ezért kérem valaki segítsen abban, hogy leírja nekem ezeket.

Ha jól tudom az üzembentartós dolog apán nevén lenne, aki 60 éves, így kevesebb a biztosítás, aszem. Ezeket nem állítom. Így hallottam.

Köszönjük szépen!

2016. ápr. 30. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

A súlyadó részben önkormányzat függő, de neked az idén még nem kell fizetned semmit, mert az fizeti egész évre akinek a nevén volt január 1.-én.

A biztosítás sok mindentől függ, tölts ki egy kaluklátort és látni fogod NEKED mennyi lesz. (Nem, nem kell rendszám, elég pl. ABC-123 is, forgalmi engedély száma se kell a kalkulációhoz, csak lakóhely, életkor, és egy halom személyes adat.) [link]

Zöldkártya nincs külön, az beépült a műszaki vizsgába, ami a hirdetésben szereplő autónál majd csak jövő ősszel esedékes.

Nem biztos, hogy jó ötlet apádat üzembentartónak jelölni, mert 60 éves kor után megint emelkedik a díj, és közben neked sose lesz bónuszod. Ha mégis, akkor írjatok egy szerződést, és az átírással együtt jegyeztessétek be üzembentartónak. Ilyenkor a biztosítást már eleve az ő nevére kössétek.

Az átíráshoz is vannak kalkulátorok:

[link]

Ezen felül érdemes egy szerelővel átnézetni, és ha nem ismert a kocsi előélete, akkor olajat és vezérlést cserélni.

2016. ápr. 30. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:
45%

[link]

Ide beírod az autó adatait a megfelelő helyre és kidobja neked az átírás költségét, kb az ennyi. A súlyadó, meg a biztosítás pedig nem fix, azt senki nem fogja neked pontosan megmondani, hogy mennyibe fog kerülni.

2016. ápr. 30. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:
45%

Autót vásárolni olyan személy társaságában menj, aki ért az autóhoz, fel tudja mérni annak a valós állapotát.

Ez a Seat is lehet jó vétel, de lehet egy feneketlen pénznyelő is - át kell nézni még vásárlás előtt.

400-500ezerért csodát ne várj :-)

Vásárlás után első teendő a kötelező biztosítás megkötése, amit neten keresztül is meg lehet tenni, kapsz 30 nap fizetési haladékot, de érvényes biztosítás nélkül nem indulhatsz el az autóval.

Interneten, kalkulátorral a kért adatokat bepötyögve forintra kidobja a fizetendő összegeket - az ajánlatok közül kiválasztod a neked szimpatikusat.

A kötelező biztosítás esetében valóban elterjed az ügyeskedés, amikor az "üzembentartó" szerepe az olcsóbb biztosítási összegig terjed. Meg lehet csinálni, de kérdés, hogy hosszabb távon is megéri-e. Édesapád nevére kötött biztosítás most lehet olcsóbb (mennyivel? - kidobja a kalkulátor), de nála számolni kell a korbából eredő díj emelkedésre, s amikor majd a te nevedre kerül autó - esetleg évek múlva - B0 lesz a kezdő bónuszod (hiába vezettél esetleg sok ezer kilométert gond nélkül). Szóval a kalkuláláskor hosszabb távon is érdemes elgondolkozni.

Eredetiségvizsgálat igazolás is kell a átíratáshoz, amit műszaki állomáson lehet beszerezni (kb. 15ezer forint)

Átíratás, vagyonszerzési illeték. Ez egy komolyabb kiadás, pontos összeget szintén kalkulátorral tudsz számolni. Új forgalmit, új törzskönyvet állítanak ki, ez 12ezer pénz, a többi változó, évjárat, teljesítmény függvénye.

A helyzet az, ha az eladó nem tudja 100%-ban igazolni, hogy mikor volt olajcsere, nem szabad elhinni neki, hogy "nem régen" le kell cserélni, cseréltetni az olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, ami mondjuk nem egy horribilis összeg, nem szabad spórolni rajta.

Szíjas meghajtás esetén kötelező a vezérlés cseréje: szíj, görgők, feszítő, plusz a vízpumpa csere - típusonként változó összeg.

Eddig tart kb. a kötelező gyakorlat, az autó valós állapotától függően számolni kell plusz kiadásokkal, ami már széles skálán mozoghat. Szerencsé esetben nincs komoly kiadással járó javítani való, de azért tizenéves 400-500 ezres autóknál inkább az a jellemző, hogy kell rá költeni. Motorikusan problémás autót nem szabad megvenni, de a motoron kívül is rengeteg a kopó alkatrész az autóban.

2016. ápr. 30. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Kalkulátor...
2016. ápr. 30. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!