Francia prémiummárka miért nem létezik?
Németországon kívül,Franciaországnak van a legnagyobb autóipara Európában.
Sok ott a lóvé, emiatt hihetetlen, hogy nem tudtak még kiizzadni egy prémiummárkát a franciák.
Próbálkozások voltak, márkán belül nagyobb autóra (Citroen C6, Peugeot 607, Renault Latidue).De, nem jöttek össze.A Volkswagennél hasonlóan sikertelen modell lett a Phaeton, igaz, eggyel nagyobb kategória volt.
De a VW is rájött, hogy, akinek van pénze, nem fog egy VW betűs autót venni a négykarikás helyett.
Igaz, most létrehozta a PSA konszern a DS-t, de még nem az igazi.Nincs teljesen leválasztva a Citroenről, nem önálló márka, mint a Volkswagen konszernben az Audi.
A Renault-Nissan konszernnél érdekesebb a helyzet, ott az Infiniti a prémium, de az jobban a Nissan prémiummárkája.
A Renault is összeszedhetné magát, náluk már kezd kialakulni a hierarchia.
Dacia -> Renault ->??? ide kellene új prémiummárka.
A VW konszern a világ harmadik legnagyobb autóipari cége.Európában, a legnagyobb.
Minek csináljanak prémiumot a franciák?Verseny?Presztízs?
A VW konszernnek nincsen igazi ellenfele, ez itt a baj.
Aha. Szoval a bmw meg a merci nem ellenfele a vw-nek? Gondold at ujra.
Azt meg csak halkan emlitem meg, hogy vw a mai napig a toyota japanban kiepitett gyartosorait probalja lemasolni, persze sikertelenul. Szoval hiaba nagyok, ha a masolashoz is hulyek.
Es ujra felteszem a kerdest? Mi a francnak gyartsanak a gallok felso kategorias autot, ha abbol is kenyelmesen megelnek amijuk van?
Tudod a nem minden nepcsoport olyan nagykepu meg kivagyi mint a magyar. Attol hogy valamit megtehetnenek, de nincs ra racionalis ervuk, attol meg nem teszik meg.
Akkor a gallok miért kísérleteztek középkategóriásnál nagyobb modellekkel, hogyha nem akarnak prémium babérokra törni?
Aztán, minek hozták létre a DS-t?
Ők is akarnak prémiumot gyártani.
Én nagyon szívesen kipróbálnék, megtapasztalnék egy francia prémiumautót, hogyha lenne.
Kész válasszal jött ide, hagyd rá. Csak mivel önbizalomhiányos, megerősítésért jött.
Aztán amikor kiderült hogy ,ások szerint nem a fócvágen az überjárgány, akkor hirtelen vége lett a világnak.
Nem tartom a Volkswagent überjárgánynak.Nem is ezzel a márkával rendelkezem.
Csupán, magát a konszern felépítését tartom nagyon jónak.
Feltűnt, hogy a franciáknak nincs prémiummárkájuk.
A németeknek, van.
A japán márkák közül is van mindegyiknek a Toyotának, Hondának, Nissannak is.
Szerintem egyszerűen azért nem gyártanak ebbe a szegmensbe amiért a Phaeton sem működik.
Elég jól le van osztva a piac, senki nem venne Peugeot, Citroen, Reanult stb logós 20 milliós autót!
Így értelmetlen ebbe az irányba komolyan fejleszteni, amúgy anyagilag ahogy előttem írták valószínűleg sokkal jobban megéri a szegényekre és a középrétegre autót gyártani, hiszen ők a többség.
És mindenhol a profit az úr... (tegyük hozzá sajnos)
Amúgy szerintem ezzel nincs is baj, minden területen megvan ez a határ ahogy a Wink sem akarja lenyomni az Adidas-t, vagy a Casio a Rolex-et, stb...
8#
Épp ezért kellene a franciáknak új márkát szülnie, ami prémium.
"Épp ezért kellene a franciáknak új márkát szülnie, ami prémium."
Igen csak ha megnézed a mai jelenlegi német prémium gyártókat:
Audi, BMW, Mercedes
Ezek hány év alatt érték el azt ami miatt most ők az etalon? Ezek évtizedekben mérhetőek.
És akkor ott van még a Lexus, Infiniti akik bár már rég kivívtak a prémium szegmensben a tiszteletet, de mégis amolyan mostohagyerekek a mai napig. Eladások tekintetében biztosan.
Aztán itt a Volvo amit nem is tudok hova tenni, hogy most prémium e vagy sem, van aki annak veszi, van aki nem...
Szóval ezek a vetélytársak, te ebbe a buliba beszállnál, főleg, hogy jó eséllyel még ha kiváló terméket is gyártasz jó eséllyel kell vagy 10-15-20 év, hogy a német trió mellé a vásárlók fejében komoly dilemma legyél!
Mert lényegében ezen múlik, hogy be lehessen hülyíteni a népet, bár ez az apple-nek 10 év alatt bőven elég volt okostelefonok terén, szóval lehet túldramatizáltam a dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!